Op premiesafari in het Westland

In de maand juli is het voor de criteriumtijgers te doen in het Westland. Dorpjes als ‘s Gravenzande, Poeldijk, Maasdijk en Kwintsheul zijn nou niet bepaald plaatsen waar je als normaal passant stopt, maar voor wielrenners die ook af en toe een premie willen rijden the place to be. Verschillende mannen deden een greep in de premiepot.

Op de warme woensdag waren het de Junioren van De Amstel die weer een sterk staaltje lieten zien in Maasdijk. Victor Broex ging half koers op solo avontuur, terwijl in het uitgedunde achtervolgende pelotonnetje nog enkele ploeggenoten aanwezig waren. Op het moment dat Victor het moeilijk leek te krijgen kon zijn op de 13e plaats rijdende broer Menno nog twee rondjes hand en spandiensten geven, en Victor net weer de snelheid meegeven die hij nodig had. Resultaat: een solo van 30 km en na Simpelveld de tweede winst in een week. Ruben van der Pijl en Niall Tilli werden resp. 7e en 8e, en de wat moeizaam pedalerende Friso van Diemen 11e, met Menno op 13. Extra premie voor Victor: een bakkie Westlandse groenten.
Eerder op de dag reed Enzo Leijnse in zijn eerder gewonnen leiderstrui van het Westlandklassement naar de 5e plaats, terwijl Owen Geleijn weer een podiumplaats meepakte: 3e. Opvallend detail: de Maleisiers die zich niet onverdienstelijk weerden en waarbij er eentje (bij bijna 30 gr!) met beenstukken reed.
Het slot van de dag was in Maasdijk voor de Elite-renners waarbij nog zo ‘n criteriumtijger Lars van de Vall op 5 binnenkwam. Lars is sowieso in goede doen, want zaterdag werd hij achter DTS-voorzitter Mike Terpstra 2e in Barendrecht.

Op zondag stonden de jurybus, de rondemissen en alle enveloppen weer voor de renners klaar in Poeldijk. Alle dorpen lijken op elkaar. Beetje nieuwbouw, wat oudere bouw, omzoomd door kassen en nog meer kassen. Met één verschil: in Poeldijk staat het standbeeld van de grondlegger van de Westlandse Druiventeelt. Niemand die wist dat dat daar van belang was, maar kennelijk is het zo. Blijf om je heen kijken als je koerst!

De Nieuwelingen beten het spits af in Poeldijk en Enzo Leijnse heeft net een tijdritfiets gekocht en zocht nog wat financiën voor wat accessoires. Dus zoals zo vaak trok Enzo er solo weer op uit. Ronde na ronden pakte hij de premies en de punten voor de leidersprijs maar op het relatief snelle rondje gaf het peloton niet op en uiteindelijk moest Enzo het hoofd buigen. Owen had het daarentegen van een afstandje gezien en genoeg energie over om met één andere renner te ontsnappen in de laatste 5 km. Owen is niet voor niets de 2e Nieuweling van nederland en maakte het dan ook gedecideerd af: wéér winst voor Owen. Voor Enzo was er een “troostprijs”: hij heeft de leiderstrui van het Westlandklassement weer terug in handen. Komende week trekt hij er dus weer heen: dan naar Wateringen; nog meer extra’s op de TT-bike.

Na de Nieuwelingen stonden Menno, Victor, Friso en Daan Hoeks in Poeldijk te trappelen om in een groot en sterk startveld van de Junioren van start te gaan. De start was droog, maar na enkele ronden gingen de hemelsluizen even open en was het opletten, maar iedereen bleef mooi overeind en later droogde het circuit weer op. Victor ging voor 3 keer winst in één week en moest nog “even”een gat van 20 seconden overbruggen naar een kopgroep. Maar dat winnen mislukte uiteindelijk toch: van de uiteindelijke kopgroep van 5 was er één te sterk zodat hij deze keer genoegen moest nemen met plek twee. Ook mooi. Friso had een slechte dag en stapte af, maar Menno en Daan reden een sterke koers die eigenlijk onvoldoende beloond werd (19e-Daan, 23e-Menno).

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑