Meerdaagse koersen: via Assen, naar Frankrijk, naar Achterveld

Komende weken staan voor veel renners in het teken van vakantie, maar vakantie en koers gaat ook prima samen, zo blijkt uit het programma van de komende weken. In Neder

Vanaf komende maandag starten in Drenthe de wedstrijden van de Jeugdtour Assen. Zes dagen koers. Daarbij iets minder Amstelrenners dan andere jaren, maar de kwaliteit is weer hoog…. en de focus ook. Bij de Jeugd rijden Tyler Eijk (winnaar 2015 en 16) en Nickey Huenders en bij de Nieuwelingen (m/v): Owen en Tristan Geleijn, Sven Raats, Enzo Leijnse, Maud Rijnbeek en Oriana Soerewijn. Alle info daarvan is te vinden op: de site van de koers.

De week erna gaat er weer vijftal Nieuwelingen naar Frankrijk voor de vijfdaagse, de Tour de l ‘Ain, het voorprogramma van de profkoers aldaar, met een ploegentijdrit, twee vlakke ritten en twee ritten met serieuze cols. De verwachting is niet dat de Amstel-overwinning van 2016 wordt overgedaan, maar Owen, Sven, Tijmen van der Pijl en Tristan gaan er met gastrenner Roy Duijvesteijn weer een wielerfeest van maken.
Voor de Junioren staat er op 12 en 13 augustus in Bretagne ook in Frankrijk nog een mooie tweedaagse UCI-koers op het programma: de Ronde des Vallées. Het WPGA-team kent met Menno en Victor Broex, Ruben van der Pijl, Niall Tilli en DTS’er Quinten Velding ook een sterke opstelling.

Vanaf maandag 14 augustus is de blik dan weer gericht op de 60e Tour de Junior in Achterveld. Daar wordt weer een Amstelkampement ingericht, dit keer in de kampeerboerderij in het dorp. Op de voorlopige lijst staan al de Nieuwelingen Bart van Duren, Jip de Moor, Benjamin Wessels, Joppe van de Weerdt, Niek Voogt, Wessel Mouris en Alexander Kok, en ook Nieuwelinge-meisje Rosan Koper is aanwezig. De Jeugdrenners Mees van Duren, Julian Vergouw en Jesse de Vries zijn er ook. Het schijnt dat de Achterveldse meisjes ook weer komen renners-spotten, dus het wordt vast weer gezellig.  Info over Achterveld staat hier.

Vakantie? Koers!

Présentation du Parcours 2017

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑