Najaarscompetitie 1: Verrassende winnaar

Niall Tilli was donderdagavond de verrassende winnaar van de eerste rit van de Najaarscompetitie. Niall was de snelste van de kopgroep van drie die met iets minder dan 20 ronden voor het einde vertrok.

Het  was weer even wennen voor het peloton: scheuren op de club. En dan ook met elke 10e ronde een sprint voor NJC-klassementspunten.  Enkele jonge Nieuwelingen die zich goed weerden (Tristan Geleijn reed supergoed mee) en ook enkele nieuwelingen (ex(?)-roeiers) die wel sterke benen hebben, maar nog even moesten wennen aan het tempo. Want het ging af en toe weer hard. Max van de Water leek het slim te doen door de eerste twee klassementssprints te winnen zonder al te veel moeite te doen. Maar ja, dat werkt ook weer in je nadeel: want toen er een kopgroep wegreed van 3 (Koos Jeroen Kers, Niall Tilli en Owen Geleijn) keken de meeste anderen naar Max. Max wilde of kon het niet en de drie voorop reden hard! En na een paar ronden waren ze ook helemaal uit zicht. Ondanks een halfslachtige poging tot organisatie in het peloton.
Het werd dus een sprint met drie: Koos liet het lopen, en Owen trok zijn voet uit de pedaal…Owen is (nog) geen Sagan en kon het niet meer goed maken: dat was de kans voor Niall om voor het eerst te winnen op de club. Goed gedaan.

Max won wel het sprintje voor plek 4, en is wellicht wel leider in het klassement. Dat wordt nog even berekend en volgt morgen. Uitslag van de transprondermannen: hier!

Volgende week de dubbele rit: 30 km en 20 km, mét drie tussensprints en een overall klassement. Vast nog wat extra deelnemers en weer koers. Ook voor de Jeugd in het voorprogramma.

(En de snelste ronde: Roel Mouris: 1.13,9; ook belangrijk).

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑