Weekend Update: iedereen klaar voor het naseizoen? (update)

Langzamerhand druppelt iedereen weer binnen na de zomerperiode en kan er nog een maandje flink gekoerst worden. Owen Geleijn pakte de herstart alvast goed op met winst in de “Pijl van Heerlerheide”. Koos Jeroen Kers pakte ook weer eens een podiumplaatsje mee. 

In Heerlerheide lag een snel parcours te wachten met wat bochten en lichte glooiingen. Daar weet Owen wel raad mee. Deze keer geen pedaalprobleem en gewoon dikke winst!  Tijmen van der Pijl, Wessel Mouris en Tristan Geleijn finishten buiten de top-30.

Koos Jeroen Kers reed zaterdag in Zuidland naar een mooie 3e plaats, waarmee hij zijn weer opgaande vorm bevestigt. Op dezelfde dag reden Nils Wolffenbuttel, Franklin Wessels, Martijn Veling en Max van de Water in het lastige criterium van Oudewater. Stenen, bochten en overstekend publiek. Nils zat mee in de kopgroep van 5 en finishte nipt naast de bloemen: 4e.  Max deed het ondanks een val goed en werd 9e. Franklin (12e) en Martijn (19e) mochten ook een enveloppe ophalen.

Femke Markus doet haar laatste voorbereidingen op het schaatsseizoen op de fiets. En dat gaat goed: nadat ze vorige week in Heerhugowaard al de hele koers in de aanval was, reed ze in Oldenzaal naar een knappe 3e plaats. Misschien moet ze volgend jaar toch maar iets meer gaan wielrennen? Judith van Maanen, Aagtje Dijkman en Jeanine Laudy finishten in het peloton.

De Junioren reden met WPGA na de Ronde des Vallées, de Klimclassic (met Dode Man, 4 x Bemelerberg, 4 x Geulhemmerberg en 2x Cauberg) voor de derde opeenvolgende week een schitterende koers. De koers met de prozaïsche naam “Route des Géants”. Verreden tussen twee steden die iets met de Eerste Wereldoorlog te maken hebben: Saint Omer in Frankrijk en Ieper in België. Een sterk internationaal veld weer in deze UCI koers. Tussendoor wat glooiend terrein en vooral de heuvelzone bij de Kemmelberg. Niall Tilli zat snel in een eerste aanval (opdracht) terwijl de anderen controleerden. Toch reed er op een zeker moment 15 man weg en van die 15 zouden er uiteindelijk 8 om de winst sprinten. Victor Broex forceerde in de heuvelzone nog wel een achtervolgende groep die heel wat koplopers opraapte, maar de samenwerking was knudde en de kopgroep bleef weg. Uiteindelijk bleven er tien man over die om plek 9 sprintten waarbij Victor het gefrustreerd liet lopen en werd 20e. Niall, Daan Hoeks en de eerder gevallen, maar teruggekeerde Ruben van der Pijl finishten in het peloton.

uitslag hier

Wellicht volgen er nog meer updates. Volgende week in ieder geval een druk koersweekend met een aantal criteriums in de buurt.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑