Trainingsgroep Wedstrijdsportief

naast de wedstrijdtrainingen op de dinsdag is er ook een “Wedstrijdsportieve” trainingsgroep. Doel van deze training is om vanuit een puur recreatief niveau een hoger niveau van wielrennen te bereiken, zodat met (inter)clubkoersen en cyclosportieven kan worden meegereden. Maar de trainingen kunnen ook een voorbereiding zijn voor bijvoorbeeld een Amstel Alpenweek.

De training vinden plaats op woensdagavond en zijn wedstrijdgericht. Een inrijtempo van ± 30 km/u in een groep moet je makkelijk kunnen volgen. Twijfel je aan je niveau ? Geen probleem: kom gewoon, meld bij de trainer dat je voor het eerst bent en rij eens mee. De trainer zal je goed in de gaten houden en mocht het toch te hard gaan dan blijf je lekker in het wiel zitten.

Wekelijks zal er worden gewerkt aan verbetering van de conditie en wielrenvaardigheden. Er komen wekelijks verschillende trainingsvormen voorbij. De nadruk ligt op veiligheid, techniek en kort intensief trainen. De deelnemers kunnen hun conditie en vaardigheden verder vergroten door deel te nemen aan de dinsdagavondcompetitie (trimmers/sportklasse (rit in lijn met een snelheidslimiet in de eerste 30 minuten) en een of twee keer per week een duurtraining (extensief) te doen. Door afwisseling en techniektraining wordt je een leuke, betere en een completere fietser.

Programma

We starten de eerste weken op het clubparkoers met nadruk op techniek (bochten, basisprincipes rijden in groep en interval/sprint). De training zal wekelijks door een wisselende trainer van de WTC worden gegeven; ieder legt zijn eigen accenten op bovengenoemde zaken.  Met deze vaardigheden kan je direct veilig deelnemen aan de dinsdagavondcompetitie.

Na de eerste weken vertrekken we stipt om 19.00 uur vanaf De Haan Wielersport, Ouderkerk a/d Amstel. We gaan met de groep inrijden en hierna in subgroepen opdrachten uitvoeren (interval, sprint, waaier, piramide, tijdrit individueel/koppel/groep) op de openbare weg. Dit doen we veelal via bekende veilige routes in de buurt van Oukoop. Hierna gaan we collectief uitrijden terug naar Ouderkerk. Een training met intensieve blokken duurt maximaal twee uur.

Daarnaast willen we bij belangstelling/enthousiasme met de groep een paar keer op dagafstand gaan fietsen (Posbank, Berg en Dal, s’Heerenberg, Oudenaarde, Limburg, Ardennen, etc ….).

Deelname

Je leeftijd is minimaal 18 jaar. Voor leden van de Amstel is deelname gratis. Renners  die (nog) geen Amstel-lid zijn kunnen 3 x gratis meetrainen. Daarna wordt verwacht dat men lid van WV De Amstel wordt. Zie de website voor verdere info.

Als Amstel-lid is clubkleding verplicht bij deelname aan groepsactiviteiten, evenals natuurlijk de verplichte helm, een racefiets in goede conditie en een reservebandje/materiaal.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑