Koud Regiokampioenschap

Het was koud afgelopen weekend. Extreem en recordkoud naar het schijnt. De Jeugdkoers was zekerheidshalve al afgelast, maar bij de ouderen ging het bij De Amstel gewoon door. Een select gezelschap meldde zich dik aangekleed aan de start. De ijsmeesters hadden het parcours gekeurd: geen ijs, droog weer en een koud windje. Er kon gekoerst worden. Bij de Nieuwelingen en Dames was er een klein pelotonnetje waar Femke Markus bovendien bovenuit stak. maar Femke is dan ook een schaatser, en die hebben het niet koud. Femke reed ver weg van haar concurrenten waaronder zus Roos die tweede werd. Maar meer dames waren er ook niet. Wel moest er afgerekend worden met de Nieuwelingen. Daar was Niels Reemeijer (Kampioen) de beste voor Yuri Wieland (Ulysses) en Maup van Gerwen (Kampioen). Amstelrenners Maurits Kool (4e), Alexander Kok (5e) en Jan Boukema (6e) trotseerden ook de kou.

Bij de senioren een wat groter veld waarin de kwaliteit bovendien groot was. De verschillen ook. Vanuit het vertrek reed er al een groep weg met o.a. de man in vorm, Derk Abel Beckeringh, Max van de Water, Ronald de Waal, Roel Mouris en Matthew Overste. Victor Broex en BBB haakten ook heel even aan, maar lieten de koers daarna maar voor wat het was. Te koud.
Maar de anderen gingen gewoon door en er werd nog meer schifting doorgevoerd.

Roel Mouris was uiteindelijk ruimschoots de snelste in de Sportklasse, terwijl in de finale vijf man om de “echte” titel gingen strijden. Uiteindelijk gingen vijf man de laatste ronde in en het was DAB die gewoon door ging waarmee hij in Japan geëindigd was….winnen! Tweede werd Matthew, en derde Paul den Edel. Max van de water werd 5e, terwijl het nieuwe Junior-lid Jesse Stam (ook een schaatser) snel stappen maakt: hij werd 7e.

Elders in het land werd er ook gekoerst door Amstelrenners. Met name in Woensdrecht op de “Rijzende weg”. Daar zat Owen Geleijn mee in de kopgroep, maar moest hij in de machtsprint zijn meerdere erkennen. Weer een podiumplaats voor Owen. In het uitgedunde peloton reden Ruben van der Pijl en de sterk rijdende Niek Voogt naar de 16e en 17e plaats. Joppe van de Weerdt knokte zich naar plaats 29. Bij de Nieuwelingen reden Tristan Geleijn en Tijmen van der Pijl de koers wel uit, maar niet in de prijzen.
Enkele anderen meden het klimmetje van Woensdrecht en reden in Heeswijk-Dinther. Friso van Diemen pakte zijn eerste top-10 klassering bij de Elite: 10e, terwijl Wessel Mouris als 12e Nieuweling over de streep kwam.

Volgende week meer koers, en ná het weekend starten ook de clubritten weer. Het zal toch wel een keer voorjaarsweer worden? En o ja, het Kampioenschap van Uithoorn is komende zondag in Uithoorn.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑