Zomertijd doet Jeugd ontwaken

De Amsteljeugd begint op gang te komen. In verschillende koersen in het land werd er gereden en er werd weer lekker gekoerst. O.a. in Uithoorn in het laatste Regiokampioenschap (ook andere categorieën), maar er werd ook gewonnen, in Dommelen. Een overzichtje.

In Uithoorn werd vanuit het nieuwe clubhuis van UWTC gekeken naar het Regiokampioenschap. Het was nog wat kil, maar prima koersweer. Uithoorn ligt om de hoek, dus er was gelukkig weer heel wat Amstel aanwezig.

Bij de jongste jeugd (categorie I en II) stond Max Baars aan de start. Deze jongens en meiden kennen elkaars sterke- en zwakke punten inmiddels goed. Op het viaduct proberen “de klimmers” de rest eraf te rijden. In de bochten en op de klinkers geven “de crossers” extra gas. Max moest in de finale vier man laten gaan en finisht als 5de. “Waar rijden we volgende week?”, was de eerste vraag na afloop.

In cat 3/4 (nog) geen Amstel, maar wel in 5/6, en hoe!  Volgens de renners waren het ideale omstandigheden voor een mooie en harde wedstrijd. Om 10.45 startten de categorieën 5, 6 en 7 gelijktijdig aan hun wedstrijd. Een druk bezochte wedstrijd met 33 deelnemers en daarmee een chaotisch koersverloop dat volgde , omdat de snelsten van de categorieën 6 en 7 samensmolten en daarna al rap de achterblijvers 1 voor 1 op een ronde gingen zetten. Ondanks dat de nr. 2 van WV-NH enorm geholpen werd door zijn clubgenoten van categorie 7, won Julian Vergouw de eindsprint van categorie 6. Viego Tijssen eindigde zeer verdienstelijk daarachter als 3e. In categorie 7 reed Mees van Duren naar een mooie en heel verdienstelijke 4e plek achter het geweld van 3 man van WV Noord Holland die in totaal met 4 man het deelnemersveld van categorie #7 van deze wedstrijd domineerden.

Daarna mochten de Nieuwelingen en ouderen de baan op. Daar was Wessel Mouris de beste Amstel Nieuweling op de 3e plaats. Verderop zaten de steeds beter rijdende Benjamin Wessels,  Maurits Kool, Jan Boukema en Maarten Holsbrink.  Bij de Senioren was er een sterk optreden van de steeds beter rijdende Niek Voogt. Niek was mee in de beslissende vlucht van drie die een mooie voorsprong had. In de sprint dolf Niek nog het onderspit (3e), maar het ziet er steeds beter uit. Nils Wolffenbuttel werd 8e. In de Sportklasse veel bekende namen achter winnaar BBB. Roel Mouris werd 4e, met niet ver achter hem o.a. Caspar Hermans, Coen Emmer, Michiel Winthagen,  Bas Koster en Jan Buisman. Alle uitslagen staan hier!

In het Brabantse Dommelen was een landelijke Jeugdwedstrijd en daar stond Michiel Mouris voor het eerst dit seizoen aan de start. MM deed waar hij het crosseizoen mee geëindigd is: winnen! Hij klopte een grote groep in cat IV op de streep. Ook Jesse de Vries (cat 6) was aanwezig. Jesse reed naar een mooie 8e plaats in het zonovergoten Brabantse land.