Van Gent naar Wevelgem en alles daartussen

De Vlaamse Wielerweken zijn bezig en meerdere keren er zijn prachtige koersen op TV te zien. Mooier (nou ja, soms) is het om zelf mee te doen. Met Dylan Groenewegen en Riejanne Markus tussen de wielen is het altijd extra interessant de koers te bekijken, maar ook de jonge talenten van De Amstel mochten aan de koers ruiken. O.a. Enzo Leijnse, Victor Broex en Maud Rijnbeek stonden aan de start.

Gent – Wevelgem is toch de koers van de waaiers, de Kemmel-passages en de vlakke stroken richting Wevelgem. De organisaties in de streek halen een waar kunststukje uit door daarnaast ook Nieuwelingen (m/v) koersen, en Nations Cup wedstrijden voor Beloften en Junioren te laten rijden waarbij ook dezelfde stukken als de profs worden gereden.
Dylan (93e) zagen we de eerste groep missen, terwijl Riejanne (52e) haar werk voor de ploeg goed deed. In de ochtend was het tijd voor de talenten.

Maud Rijnbeek (geen details bekend) werd knap tweede in de Nieuwelingen-meisjes koers. Die werd verreden op een omloop die overigens niet over de Kemmel etc ging.

Enzo en Victor in de Nations Cup
Enzo Leijnse en Victor  Broex mochten hun opwachting maken in de KNWU-selectie in de landenwedstrijd van Gent-Wevelgem. Of beter: Ieper-Ieper. Start en finish in het prachtige Ieper (bezoekje waard, het is 100 jaar geleden dat WO I eindigde). Allebei een beetje nerveus: je staat toch in het oranje en er staan 25 landenploegen tegenover je aan de start.

Het weer werkte niet heel erg mee. Het was windstil en koud in de ochtend zodat de koers lang gesloten bleef, en het vooral wringen en duwen was op de brede wegen ind e aanloop naar de heuvelzone. Victor zat zelfs even achter een breuk na de eerste Kemmelpassage, maar herstelde zich in de finale toen hij goed van voren reed. Enzo zat in het begin zelfs heel even mee in een korte vlucht, en handhaafde zich goed. Het werd een taktische koers waarin groepjes op verrassende momenten wegreden en de Nederlanders eigenlijk de slag misten: de beste man werd 10e, terwijl ze wel met 6 man in het eerste peloton van 60 zaten. Victor 34e en Enzo 50e. Niet helemaal tevreden, maar wel een mooie ervaring rijker keerden ze terug naar huis. Dromend over méér van dit soort koersen. Gelukkig staan de klassiekers op het punt van beginnen: elk weekend is er een kans.

Meer koers
Maar er was meer. Zo behaalde Niall Tilli in het Belgische Tessenderlo een mooie 3e plaats in een goedbezette koers. In Huijbergen reed Owen Geleijn een sterke wedstrijd, maar lukte het hem steeds niet de beslissende slag te slaan en werd hij 6e. WPGA opende de Clubcompetitie in de Veenkoloniën, maar het winstille weer was niet echt aan o.a. Teun Mouris besteed.

Volgende week meer koers, en op zondag de Clubkampioenschappen!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑