Team Bangma/Bos op alle onderdelen inzetbaar

Tristan Bangma (stoker) en Patrick Bos (piloot) waren van 22 t/m 25 maart op de tandem actief bij het WK Paracycling op de Olympische baan van Rio. En niet zonder succes.

Bij team NL is maar één 1 tandem-team actief; Tristan en Patrick. Dus, als je er toch bent, dan doe je dus maar aan alle tandem-onderdelen mee, hoewel zij na Rio 2016 officieel gaan voor de 4km achtervolging. Op de eerste dag werden ze op hun favoriete onderdeel derde; nipt geklopt door de latere kampioen uit GB.

Dag twee stond in teken van de 1km; het onderdeel waarop Tristan (toen met Teun Mulder) tijdens de Paralympische spelen in Rio een gouden medaille behaalde en Patrick (met Stephen de Vries) een bronzen. Nu werden ze samen derde in een tijd van 1.00.7, een PR. Op het team  Neil Fachie en Matthew Rotherham (GB) stond geen maat. Zij reden de 1km binnen de
1 minuut.

Op de slotdag was de sprint. Helaas niet meer Olympisch voor de tandems. Wel spectaculair en het gaat snoeihard. De 200m kwalificatie sprint werd gewonnen door Fachie en Rotherham in 9.7! Tristan en Patrick raffelden dit onderdeel af in 10.13 seconden. Door Spanje en team GB2 te verslaan stonden beide mannen in de finale tegenover……..Fachie en Rotherham. Ze gaven goed partij maar in twee heats werd verloren, zilver dus.

Met drie uit drie waren de mannen zeer tevreden en hun bijdrage aan de tweede plek voor Team NL in het medaille klassement was substantieel.

In de zomer volgt het WK weg in Italië en volgend jaar in Apeldoorn het WK Paracycling. Kom kijken. Het belooft spektakel.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑