Dinsdagavondcompetitie: voorzichtig begin

Het was natuurlijk niet het mooiste lenteweer om de dinsdagavondcompetitie te starten maar zonder regen en met weinig wind was het toch gewoon lekker om dat bekende rondje weer te mogen rijden. Jezelf en je fiets na afloop schoonmaken is sinds het veldrijden al zo gewoon geworden dat het bijna raar aanvoelt als het niet hoeft.

Met de nieuwe opzet, beginnen met een tijdje constant tempo en meer punten te verdelen aan de aankomst, is het werk voor de juryleden in ieder geval niet gemakkelijker geworden.

Het toch wel natte parcours was vandaag geen aanmoediging om al te druistig door de bochten te gaan. Camiel reed al snel lek en was daarmee kansloos voor een goede klassering. Maar gezien het aantal deelnemers scoorde vandaag iedereen die finishte een paar punten extra.

De enige ontsnapping die de moeite van het opnemen in het verslag waard was kwam van Jaap van der Grinten. Die mocht van het peloton een flink aantal ronden solo rijden maar kwam nooit uit het zicht. Toen er gesprint mocht worden was Camiel weliswaar de snelste (maar wel op x ronden) dus was het Jan Buisman die de eerste 15-punter scoorde. Ook Jaap van der Grinten, Arno Vos en de Nieuwelingen Jan Boukema en Maarten Holsbrink mochten nog flink wat punten bijschrijven.

Volgende week hopelijk beter weer en dus ook meer renners!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑