PP-VJC 1: Op en erover

De kop is eraf: het eerste uurtje laagvliegen op de Peter Postbaan heeft weer plaatsgevonden. Teun Mouris was ruimschoots de sterkste nadat hij zijn medekoplopers in een lange sprint duidelijk versloeg.

De eerste rit van de VJC 2018 werd verreden op een mooie droge en windstille avond. heel anders dan de dag ervoor. Dus gewoon eerst de Jeugd en toen de Senioren. Bij de Senioren een een mooi startveld van bijna 30 man (en 1 vrouw). Al heel snel in de koers ontstond er een afscheiding van een man of 8 waarbij Teun vooral de motor was. Met hem mee o.a. KJK, Max van de Water, Victor Broex, de chiploze Enzo Leijnse, Owen Geleijn en de excuusmaster Ronald de Waal. Na een twintig minuutjes racen dubbelden de acht al het peloton en een paar ronden later gingen er zes nog een keer door. Een enkele Master als Jan Buisman (favoriet, want dinsdag winnaar), Pierre Deen (op een nieuwe fiets) en Caspar Hermans (met zwabberwiel) haakten heel even aan, maar zagen het nutteloze in en kenden hun plek.
Na het afsprinten van het peloton probeerde vooral Koos Jeroen Kers nogal eens te versnellen, maar het werd toch een sprint. Teun was hierin ook van veraf de snelste voor Owen Geleijn (snelste ronde in 1.14,279) en Victor Broex. Tijmen van der Pijl en Wessel Mouris reden als Nieuwelingen prima mee en ook enkele andere jonkies en oudjes hebben weer aan hun snelheid gewerkt. Schrijf hen maar op voor het Clubkampioenschap.

De stand: VJC 2018

Zondag dus nieuwe kansen in het wat langere Clubkampioenschap 2018, en de VJC die gaat vanaf volgende week WOENSdag gewoon door; elke week iets langer. Harder hoeft niet.

Uitslagen en verslag Jeugd volgen nog.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑