Clubkampioenschap 2018 oude wijn in nieuwe zakken

Het was niet druk eerste Paasdag op het Clubkampioenschap: maar het was ook nogal nat, en koud. En er waren andere koersen op de dag voor en erna. Er ging ook wat gedebatteer aan vooraf, maar uiteindelijk werd er gewoon gekoerst. Nat en koud of niet. Sommige favorieten zegden af, maar wie er niet is kan niet winnen: Caspar Hermans hernieuwde een titel uit de vorige eeuw!

Het regende flink om 9.00 uur en dan is de vraag wat te doen. De Jeugdsecretaris was echter onverbiddelijk: de Jeugd gaat rijden! Bij de ouderen al snel verhinderingen en afmeldingen. Het is ook een druk koersweekend. Zouden we wel rijden met een kleine groep? Maar de renners die zich meldden aan de inschrijftafel waren niet te vermurwen: koers! Bij de Jeugd waren er zelfs renners in korte broek en die gingen er voor!

Kiet Sikkens (2e) en Keano Odenthal (1e) waren  de besten bij de jongste Jeugd.  Bij de iets ouderen was Thijmen Drexhage Ravi Heidstra te snel af, en bij de snelste groep werd even fors aangezet waardoor vijf man voorop kwamen, waaronder heel knap Tyler Eyk: hij hield het wiel van Mees van Duren, Jelle Boonstra, Viego Tijssen en  Julian Vergouw. Michiel Mouris, Taco Keijzer, Lars Wagenaar en Tristan Stoelinga misten de slag. Mees was in de sprint de snelste, vóór Jelle en Julian. Blij konden zij de medailles in ontvangst nemen.

Daarna, zoals gezegd, enige discussie: wel of niet rijden? Is het wel een representatief CK. Nee, natuurlijk niet, dat is het nooit. Dus gewoon rijden! En dat gebeurde.

Bij de oudjes werd kalm begonnen, maar na een half uurtje onder impuls van de net uit Calpe ingevlogen Sander Boerkamp (voorbereiding!) ontstond een kopgroep met Caspar Hermans (niet zeuren, in Vlaanderen regent het ook), Romke -crossweer!-  van de Weerdt, Nieuweling Wessel Mouris en de op het laatst naar toe gesprongen Pierre Deen (ik moet van Robic!) en Roel Mouris. De rest was gezien. Wessel Mouris had weliswaar een klassieker in de benen, maar werd met afstand clubkampioen bij de Nieuwelingen.  Enkele Nieuwelingen hielden het snel voor gezien, maar tussen Alexander Kok en Benjamin Wessels was het nog spannend voor het zilver; maar dat won Alexander in een lange sprint.

De rest ging nog een aantal rondjes door, hoewel het na 60 km wel mooi was. Toen gingen de vijf naar de streep. Renner Deen had het een paar keer geprobeerd en bolde op enkele meters naar de laatste bocht waar te zien was dat Sander nog nét Roel voorbij probeerde te steken, en dat ging niet helemaal goed: Sander ging onderuit, nam Romke mee en Roel ging het gras in….. de kampioen van 1997 (!) schoot onderdoor en kwam met vele lengtes als eerste over de streep. Er is hoop voor vele jonkies van nu: gewoon doorgaan.

Misschien is het beter een CK later in het seizoen te houden dan in het vroege en drukke Paasweekend, maar de koers is de koers en we hebben kampioenen.

Uitslag

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑