Late Paasweekend update

De Redactiemail bleef een beetje leeg afgelopen Paasweekend, maar gelukkig werden we toch nog verblijd met enkele goede berichten van mooie prestaties her en der in het (buiten)land. Er was winst voor Roos Markus, Tyler Eyk en Michiel Mouris, maar ook de Junioren Niall Tilli en Enzo Leijnse lieten zich goed zien.

In Hoorn vond een erg koud en nat “Kampioenschap van Hoorn” plaats. Bij de Dames een select gezelschap waar de “Amstelvlag” uiteindelijk in de top kon: Roos Markus won de sprint voor Rosan Koper: een 1-2-tje dus. Oriana Soerewijn bolde als 7e over de streep.
De Jeugd reed haar eerste wedstrijd die meetelde voor de NK selectie. Naar de redactie begrijpt waren de wedstrijden nat, koud en kort (..). De Amstelrenners kwamen behalve Michiel Mouris (1e in cat IV) niet op het podium.

Wielrenners moeten goed in de auto kunnen zitten. En dat kan Tyler Eyk sowieso goed. Behalve een sterk Clubkampioenschap op zondag reed hij op zaterdag (Tiel) en maandag (Berghem) solo naar een overtuigende zege. Met de vorm van de regerend kampioen zit het wel goed.

Veel meer kilometers reden de Junioren. Er werd op zaterdag gekoerst op de Zeeuwse kasseien (17 stroken in 125 km) en op zondag in het Luxemburgse land waar de regen en de viezigheid de belangrijkste tegenstanders waren. Enzo Leijnse (6e) en Niall Tilli (4e) reden indrukwekkende koersen in een uiterst uitgedund veld in de UCI 1.1. koers.

Een mooi verslag van Enzo en Wieger: WPGA Junioren in het Paasweekend

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑