Enzo Leijnse sterk in Vredeskoers Junioren

Naast alle criteriumgeweld in Amstelveen werd er elders natuurlijk ook gekoerst. Niet vergeten dat Enzo Leijnse en Owen Geleijn op het allerhoogste Junioren-niveau met de Nederlandse selectie de Vredeskoers reden in Tsjechië. Vier dagen in warme weersomstandigheden met heel veel klimwerk. En er is ook ander nieuws.

Eerste jaars Enzo werd heel knap 12e (en beste Nederlander en 2e eerstejaars) in het eindklassement. Owen had met wat pech had af te rekenen, maar wel gewoon de meerdaagse  uitreed. Grote klasse. Voor Enzo geen rust: hij gaat meteen door via het DK Tijdrijden (dinsdag) naar Denemarken waar op Jutland een hele horde Scandinaviërs op hem staat te wachten om te zorgen dat Enzo deze keer eens niet geel wint…..maar met Enzo weet je het inmiddels wel….die rijdt in Assen en Denemarken altijd in het geel.

Overigens werden er ook nog enkele andere mooie uitslagen gereden in het Bevrijdingsweekend. In het Noordhollandse ‘t Zandt mochten de Elite-renners een rugnummer opspelden: Teun Mouris reed zich na een andere Tsjechische etappekoers weer lekker los: hij werd 10e, Nils Wolffenbuttel 12e en Max van de Water 14e. Koos Jeroen Kers reed daar niet: hij reed (met als ploegleider Joost Mouris) rond het Rode Plein een vijfdaagse koers in en om Moskou. Met twee top-10 plaatsen liet KJK weer zien waarom er altijd rekening met hem gehouden moet worden.

Mooiste stukje Nederland
In het Limburgse Mechelen was de altijd zware Kleeberg Challenge: wellicht de mooiste ronde van Nederland. Tyler Eyk was in cat IV ongenaakbaar en reed naar zijn zoveelste zege. Julian Vergouw reed in cat VI ook naar een mooie uitslag: 13e. Bij de Nieuwelingen bleef Tijmen van der Pijl lang goed bij in het eerste peloton. Uiteindelijk moest hij toch zijn meerdere erkennen. De 26e plaats is echter zeker niet slecht.
Bij de Junioren een vijftal Amstelrenners in een zeer sterk veld met ook veel Belgen. Dat veld moest/mocht eerst een klimtijdritje afwerken om het melkzuur even lekker in de benen te krijgen. Daarin was Niall Tilli als beste Amstelman te noteren: 19e, met de rest op zijn hielen.

In de koers reden uiteindelijk drie man weg van het tot 30 man uitdunnende peloton. Daarin nog steeds Menno en Victor Broex, Niall, Ruben van der Pijl en Daan Hoeks. In de finale ging het kaarsje bij de sterk rijdende Menno dan toch uit (gek genoeg niet geklasseerd, maar voor het publiek gewoon 30e) terwijl vooral Daan en Ruben alles moesten bijzetten om aan te haken. Toch was het Ruben die in de sprint om plek 6 van de uitgedunde groep 3e (en dus 8e) werd. Victor 12e, Niall 19e en Daan 27e (en laatste van de eerste groep…). Mooie koers van de mannen waarvan een aantal nu even de focus op het examen gaat zetten. Ook belangrijk.

Een gedachte over “Enzo Leijnse sterk in Vredeskoers Junioren

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑