Geslaagde interclub en meer moois van het weekend

Afgelopen zondag deed het IC-circuit van de Jeugd het clubparcours van De Amstel aan. Wat heb je nodig voor een geslaagde Interclub?

Deelnemers, check, (58)
Droog weer, check
Mooi weer, check
Veel inzet ouders, check
Strijdlustige renners, check

Kortom, alle ingrediënten waren aanwezig om deze Interclub een succes te laten worden. En zo geschiedde.

In groep A (cat. 1&2) Sabine Zwart en Max Baars aan de start namens onze club. Sabine net lid geworden werd netjes 7e. Maar haar enthousiaste en fanatieke instelling is groot. Daar gaan we meer van horen. Max is al een doorgewinterde renner met menige overwinning op zak bij een NK selectie. Maar hij ondervond goede tegenstand van Lars van Assema van DTS.
Beide namen afstand van het peloton en een sprint moest uitwijzen wie met de grootste beker naar huis mocht. (En die waren echt heel groot) Lars was daar toch iets sneller in. Max wist deze ‘nederlaag’ direct te relativeren met twee opmerkingen: “Wanneer begint het crossseizoen?” en “Ik was de eerste van categorie 1”.

In groep B (cat. 3&4) stonden 16 renners aan de start, waaronder 4 van WTC de Amstel. Te weten; Fabio Valerio, Ravi Heidstra, Djai Denneboom en Kiet Sikkens. En dat zijn niet de minsten. Bij de inschrijftafel heerste er bij de inschrijving van Fabio wel enige verwarring. Fabio had een niet Amstel broek aan. Dat is natuurlijk tegen de regels… Maar wat bleek: pa, op fietsweekend in Limburg, had per ongeluk de broek van Fabio meegenomen. Zowel pa als Fabio moesten op zoek naar een broek. Voor Fabio op tijd geregeld, maar pa moest er flink wat kilometers voor rijden in Limburg.

Al onze renners in deze groep toonde zich een ware gastheer. Ze lieten de prijzen over aan de bezoekers. Fabio was de beste op plek 6. Kiet sloot de rij. Maar als lichtgewicht is het een kwestie van wat aankomen en groeien en hij fietst mee van voren. Fanatiek is hij wel.

In groep C (cat. 5&6) een groot aantal deelnemers. Waaronder 5 van de club. En ook niet de minsten. Ik denk dat ze het van te voren hadden afgesproken. Want plots waren Julian Vergouw en Viego Tijssen vertrokken: samen gingen ze op avontuur op de Peter Post baan. In het begin had het peloton de beide kemphanen nog in het vizier. Maar per ronde liepen zij toch uit. Vooral Viego maakte een ijzersterke indruk met Julian op zijn tanden bijtend in het wiel.

Dan het signaal voor de laatste ronde. Zowat gelijk gaan ze door de laatste bocht. Viego op kop. Maar die Vergouw…, die raak je niet zomaar kwijt. Een bijter eerste klas en nooit opgeven: vlak voor de streep ging hij net over Viego heen. Viego balen, maar hij gunde zijn wielervriend toch de grootste beker. Beide zijn klaar voor het NK.

Jesse de Vries ontpopte zich als een volwaardige afstopper. In de buurt van de koplopers kwam het peloton nooit meer. Dus hier een sprint voor plek 4; deze geeft net als plek 5 recht op een prijs. Het was Mike Derogee van UWTC die Jesse terug verwees naar plek 5. Maar al met al 3 renners van de club op het podium. Lekker. Tristan Stoelinga is ook een vaste gast bij de Interclubs. Gaat met de week beter rijden. Hem zien we volgend jaar voorin meedoen.

Speciale aandacht voor ene Michiel Mouris. Hij is helemaal geen categorie 5 of 6 renner. Nee, hij hoort eigenlijk thuis in categorie 4, dus groep B. Maar dat vindt hij maar niets. Dus zoekt hij zijn heil bij een groep hoger. Doet daar volwaardig mee, maar met zijn verzet kom je toch iets te kort in de sprint. Ook voor hem binnenkort het NK. Michiel is potentieel kanshebber.

Als slotstuk groep D (cat. 7 en Nieuwelingen). In deze wedstrijd het grootst aantal Amstelrenners aan de start, namelijk 7. Nagenoeg de hele wedstrijd bleef de groep bij elkaar. Zij waren aan elkaar gewaagd. Natuurlijk waren er ontsnappingen pogingen, maar veelal te vergeefs. Wat krijg je als alles bij elkaar blijft tot aan de laatste bocht? Precies; een massasprint. En wie won er? Nou geen Nieuweling, maar Jelle Boonstra, categorie 7. Of het nu tijdrijden is of een massasprint, Jelle weet er wel raad mee. In zijn kielzog nam hij Alexander Kok en nieuwkomer Nick Luijten mee naar het podium. Sterk staaltje in de sprint: podium volledig Amstel-gekleurd.

Christiano, Taco en Maarten konden zich niet mengen in de sprint. Maar onderweg lieten zij zich veelvuldig van voren zien. Maarten probeerde het nog in de laatste ronde, maar dan blijkt 1 kilometer best lang te zijn.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde Interclubwedstrijd. Voor wie mee wil kijken: foto’s.
En de uitslagen: klik.

Verder van huis, in Papendrecht, was er ook succes voor Amstelrenners. Bij de Elite werd Patrick Bos geklopt door een veldrijder en dus 2e en bij de Dames stond Roos Markus op dezelfde trede van het podium.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑