Roos Markus clubkampioen dames 2018

Woensdagavond werd onder prima weersomstandigheden het clubkampioenschap van de dames verreden. Roos Markus startte als favoriet, en maakte het waar.

Onder zeer zomerse omstandigheden gingen de dames met weer een grote groep van start op ons eigen parcours. Maar liefst 20 rensters stonden aan de start. De titelverdediger moest het laten afweten door een verjaardag. Een nieuwe clubkampioen zou er dus zeker komen.
De opzet van de dinsdagavondcompetitie werd gevolgd: eerst 20 minuten basistempo zodat iedereen mee kan en daarna was het koers.

Er werd niet meteen vol in geknald, maar na een aantal demarrages ontstonden de groepjes die misschien wel te verwachten waren. De titel zou moeten komen uit de groep met voornamelijk schaatsers; Estelle de Jong, Roos Markus, Fabienne Kool , de trainster Astrid Schop en Nederlands studentenkampioen Lieske Coumans. Uit deze groep wisten Roos en Fabienne nog te ontsnappen en sprintte Roos naar de eerste plek. De sprint voor de derde plek werd door Lieske gewonnen.

De jury, onder leiding van Jaap van Grinten, maakte de volgende uitslag op:

1 Roos Markus
2 Fabienne Kool
3 Lieske Coumans
4 Estelle de Jong
5 Astrid Schop
6 Ingrid Marges
7 Kathleen Thomas
8 Jacqueline Hogenhout
9 Judith Rem
10 Petra van Leeuwen
11 Marjolein Verhagen
12 Iris van der Scheer

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑