Funcompetitie weer uit de startblokken

De voorzomer laat ons elke week fietsen in warm weer. Zo ook in de eerste aflevering van de FUNcompetitie: het was lekker warm.

De FUNcompetitie is een jaarlijks terugkerend spektakel aan de Startbaan en kent zijn gelijke niet in Nederland. Het doel is om Fun met competitie te verenigen. Fun is belangrijk. Maar het element competitie staat toch wel centraal. Want wie onze kanjers goed kent, weet dat de competitie heel belangrijk voor ze is. Zelfs tijdens het inrijden doet men daar aan: onze jeugd is heel gretig en leergierig.

Zowel groep A als B moest eerst een aantal ronden rijden. Onbekend hoeveel. Wedstrijdleider Jacqueline Hogenhout hield het spannend, maar plots was daar toch de bel. Dat betekent dat bij de volgende doorkomst de fiets moest worden ingeruild voor hardloopschoenen (geen badslippers). Nou dat geeft een hoop slipwerk bij de wisselzone. Want iedereen wil de eerste zijn. Ging allemaal net goed.

Zo goed als de fietsers kunnen fietsen, is het niet vanzelfsprekend dat fietsers ook goed kunnen hardlopen. Al moest men maar 1 rondje: na het hardlopen waren er behoorlijke verschillen. Menig deelnemer liep bij het wisselen van fiets en schoenen al grote achterstand op. Wat is dat lastig zeg om schoenen aan te trekken: Michiel; volgende keer een schoenlepel meenemen! Om maar geen tijd te verliezen hield menig deelnemer zijn helm maar op tijdens het lopen.

Na het hardlooprondje moest er weer gekoerst worden. Oh ja: onverlaten hadden tijdens het hardlooprondje de voorwielen eruit gehaald. En dat blijkt voor sommigen best lastig om die er weer in te zetten. Nog nooit gedaan natuurlijk. Tijdens het tweede fietsgedeelte ging het er weer fanatiek aan toe.

Al met al resulteerde dat in een uitslag. Voor ouders leuk zo’n uitslag, maar voor onze renners heel belangrijk: klik.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑