Komende zondag: de 49e Ronde van Ouderkerk

Komende zondag is het weer zo ver: de 49e PLUS Vreeswijk Ronde van Ouderkerk aan de Amstel. Met een afwisselend programma en een mooi klapstuk met de Amateurs/Junioren als finale van het Andantino-klassement. Er is catering, er zijn veel premies en Superpremies, en prijzen voor de strijdlust en het wordt goed koersweer…..

Dus ook als je niet meedoet: gewoon komen genieten van mooie wielersport! Alle info hieronder.

Alweer de 49e keer de Ronde van Ouderkerk. De eerste 30 jaar (van 1968 – 1997) werd er linksom gereden en sinds 1998 rechtsom, altijd lastig, en dan is het parcours ook nog eens echt zwaar, maar gelukkig is de finishstraat mooi asfalt. Uiteindelijk is deze koers alleen voor complete renners. Vorig jaar waren dat Enzo Leijnse (Nwl), Frank Visser (Am) en Femke Markus (D) als winnaars

Premies en Prijzen
Dankzij de sponsoring is de premiepot weer goedgevuld en hoeven de tijdige inschrijvers geen extra inschrijfgeld te betalen. Bovendien zijn er veel premieseries, een drierondenklassement, Leidersprijs, een prijs voor de strijdlust en een Superpremie en uiteraard 20 eindprijzen per categorie met daarnaast de overkoepelende klassementen. Bijschrijven is in alle categorieën mogelijk. Uiteraard veel info op de facebookpagina van Wielerevenementen Ouderkerk: Klik hier!

Masters bijten het spits af
De mannen die het meest hebben kunnen trainen mogen beginnen. 50 ronden lang. Het startveld is nog beperkt, en de Amstel Masters moeten een kans hebben. Maar ook best kans dat ze elkaar een beetje in de wielen gaan rijden…dat komt ook voor.

Jeugd krijgt de kans
Voor het eerst krijgt de Jeugd in een Interclub wedstrijd de kans om in Ouderkerk te starten. Op dezelfde dag is het NK in Steenbergen, dus de allerbesten zijn er niet; maar daar is het ook Interclub voor. Er wordt vanaf 13.15 uur gereden in twee categorieën: de C Jeugd (12/13 jaar); ca 20 km en de D Jeugd (14 – 16 jaar) ca 25 km.  In elke categorie 5 prijzen.

Dames: altijd mooi
Daarna, om 14.30 uur is het de beurt aan de Dameskoers. Junioren Roos Markus en Rosan Koper zijn erbij maar krijgen concurrentie van veel Elite Dames. Er is een overkoepelend Rechtstaete klassement van 10 eindprijzen samen met Nes aan de Amstel

Amateurs/Junioren: jong tegen oud
De dag eindigt om 16.00 uur met de combikoers en dat is altijd een clash tussen jong en oud. Zo zijn er verschillende toppers uit het Amateur- peloton, maar ook enkele jonge talenten van de Junioren.   Het veld is in ieder geval groot en sterk  Het is altijd weer afwachten is wie zich nog (bij)schrijven of op het laatst afschrijven en het is dus echt koffiedikkijken.   De mannen die we in Nes en Amstelveen van voren zagen zullen het ook nu weer gaan doen, waarbij klassementleider Jorne Videler wel de favoriet is. Maar de winnaar van vorig jaar, Frank Visser, is ook weer goed. En enkele Amstel Junioren schijnen ook in vorm te zijn. Vanaf 16.00 uur: genieten!

Wie worden de winnaars van de Ronde van Ouderkerk in 2018 en wie wint de klassementen van de Amateurs en de Dames?  Zondagmiddag weten we alles.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑