Zilver en ereplaatsen op de Zeeuwse keien

Een mooie omloop van 21 kilometer, wat wind en bijna 4 km kasseien per ronde. Dat waren de ingrediënten voor een NK dag in Zeeuws Vlaanderen. Maud Rijnbeek greep het zilver bij de Nieuwelinge-meisjes en er waren ereplaatsen voor Enzo Leijnse (6e Junior) en Patrick Bos (9e Elite zc).

Maud zat samen met o.a. clubgenote Oriana Soerewijn in de grote eerste groep van 24 die al in de eerste ronde ontstond. De groep was te groot om echt goed samen te werken en mede daardoor bleef het eerste peloton (met Flore van de Grinten) steeds binnen een minuut daarachter zitten. In de sprint was Maud in het wiel van de favoriete goed voor het zilver. Oriana werd 22e en Flore heel knap 38e. Woensdag een nog grotere kans op goud voor Maud op de tijdrit.

Die plaatsen 22 en 33 werden behaald door Roos Markus en Rosan Koper bij de Junior Vrouwen. Zij zaten echter wel op enkele minuten van de eerste groep.

Bij de Junioren jongens De Amstel 9 renners in het 150 man grote startveld. Enzo Leijnse (6e), Owen Geleijn (15e) en Victor Broex (20e) kwamen goed voorin over de streep, maar ze zaten net te ver achter de kopgroep van 5 die al net na half koers was ontstaan. Niet scherp en attent genoeg. Dat was de conclusie van de Junioren na hun NK. Enzo zat misschien al met zijn hoofd bij de tijdrit van woensdag, Victor had beter moeten opletten en Owen had nog wat last van zijn arm. Maar wellicht ook onderschatting: het gaatje dat wisselde tussen de 15 en 40 seconden leek steeds overbrugbaar, en toch gebeurde het niet. Meerdere keren namen de Amstelmannen het peloton op sleeptouw maar de laatste meters werden niet overbrugd.
Het eerste achtervolgende peloton werd uiteindelijk tot een man of 25 gereduceerd: de kilometers en de kasseien deden hun werk. Victor probeerde het een paar keer en het was Enzo die in de uiterste finale nog tot bijna aan het wiel van de koplopers kwam, maar meer dan 6e werd hij er niet mee. Uiteindelijk wel 7 man bij de eerste 50 met na Enzo Owen (15e),  Victor (20e) en  Niall (23e) in groep 1 en Ruben (32e), Niek (42e) en Bart (48e) in het uitgedunde peloton. Menno moest na ruim 80 km de rol lossen en Wieger had al snel materiaalpech.
Ook reden Tristan, Wessel en Tijmen bij de Nieuwelingen allen hun koers uit in de eerste groep uit. Wessel was op plaats 30 de beste, terwijl vooral Tijmen weer veelvuldig in de eerste linies te zien was. Alexander Kok en Maurits Kool deden ook hun best, maar half koers was hun koers voorbij.

Bij de Elite Zonder Contract reed Patrick Bos naar een knappe 9e plaats in de massasprint. Dat was vooral knap omdat Patrick de eerste drie uur met 8 man in de aanval had gereden. Koos Jeroen Kers (oud kampioen) werd 19e .

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑