Jeugddriedaagse Rijswijk

Bij de Jeugddriedaagse in Rijswijk was De Amstel in categorie 6, 7 vertegenwoordigd door Viego, Jeffrey, Mees en Christiano. Bij de Nieuwelingen reden Alexander Kok en Benjamin Wessels.  Vrijdagmiddag moest er door de meesten iets vroeger vrij genomen worden van school; er stond een proloog en een puntenkoers op het programma.

Viego – van alle markten thuis – pakte in de proloog de 3de tijd en wist zich bij de puntenkoers in de middenmoot te handhaven. Jeffrey kan hard rijden als hij eenmaal op gang is, maar vindt de start en het in het peloton rijden nog erg spannend. Lekker blijven koersen, goed inrijden en dan komt de rest vanzelf.
Mees reed in de tijdrit naar de 10de tijd en Cristiano had wat opstartproblemen. Mees had weer een probleempje met schakelen, maar dat euvel werd op tijd verholpen door de ‘monteur’ die even naar Rijswijk afgereisde om de shifter te vervangen. Christiano en Mees finishte in de middenmoot.

Zaterdag stond er in de ochtend een tijdrit op het programma en aan het eind van de middag een criterium. Bij de Tijdrit pakte Viego wederom de 3de tijd, Mees eindigde netjes als 9de en Christiano reed een prima tijdrit ondanks dat hij zelf zegt dat hij dat niet kan.

Na een middagje hangen en wachten het criterium waar Viego weer knap als 4de eindigde en daarmee ook in het klassement heel lekker stond. Een heel vermoeiende dag in de zon en warmte.

Zondag de omloop. Viego stond 3de in het klassement en de opdracht voor hem was voorin blijven en meegaan in ontsnappingen. Viego kan je om een boodschap sturen en hij stelde met de 7de plek in de omloop zijn 3de plek in het eindklassement veilig.

Bij categorie 7 was ook voor Mees de opdracht voorin te blijven. Er werden geen cadeautjes gegeven en vluchters werden teruggehaald. Stef Koning (Noord Holland) had in de spannende laatste ronden een gaatje,  maar hij werd op de meet ingehaald door Jasper Huitema. Mees sprintte in het wiel van Nick Brand (de te kloppen man deze driedaagse) naar de 4de plek. Door de bonificatie van Jasper zakte Mees 1 plekje naar de 9de plek in het eindklassement.

Christiano zat achter een valpartij waardoor hij op achterstand binnen kwam, 22ste in het eindklassement.

Alexander en Benjamin reden samen met Sven van UWTC in een combiploegje. Vooral Benjamin had het af en toe zwaar. Alexander werd uiteindelijk 35e en Benjamin 47e.
Een vermoeiend maar mooi en goed georganiseerd evenement. Leuk deelnemersveld en zeker een aanrader om volgend jaar daar met meer deelnemers van de Amstel aan de start te staan.

Volgende week zakt een aantal Amstelrenners af naar het Limburgse Schinnen voor een klimtijdrit en een klimcriterium.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑