Het is Tourtijd

De Tour de France is in volle gang en komende maandag begint ook de Tour de Junior in Achterveld. Voor veel jonge (en een aantal oudere) Amstelrenners een ijkpunt in de zomermaanden. Ook dit jaar doet weer een mooie Amstelploeg mee.

Ook dit jaar is de kampeerboerderij vlakbij het dorp weer gehuurd en klaar om onze renners te ontvangen. Dit jaar is de Amstel-équipe 11 eenheden groot:

– Cat. 5: Thijmen Drexhage; – Cat. 6: Viego Tijssen, Julian Vergouw; – Cat. 7: Mees van Duren, Jelle Boonstra, Taco Keijzer; – Nieuwelingen: Alexander Kok, Benjamin Wessels, Maarten Holsbrink, Maurits Kool, Tijmen van der Pijl.
Maandag gaat het van start met de eerste omloop en daarna nog acht ritten. Het wordt warm, dus flink afzien; maar dat de gemiddelde Amstelrenner wel toevertrouwd. Alle info staat op: https://www.tourdejunior.nl/

In het verleden reden latere toppers als Patrick Bos,  Dion Beukeboom, Levi Heimans, Tim Veldt etc. allemaal in Achterveld en genoten van een mooie wielerweek. Dat gaat ook nu weer gebeuren.
Overigens geldt hetzelfde voor de Jeugdtour Assen: die gaat de week erna van start.

Oud-Achterveld-winnaar Patrick Bos is het winnen overigens nog niet verleerd: hij won zaterdag met een solo de Ronde van Ochten.

foto van Patrick Bos.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑