Weekendje Ardennen met de Amstel vrouwen & de directie

De Amstel-Vrouwen zitten nooit stil. De Vrouwencompetitie wordt druk bezocht en met succes, de woensdagavondtrainingen gaan het hele jaar door en er werd getraind in de Ardennen. Mét de Tourwinnaar….. Lieske Coumans doet verslag.

Ergens in januari, fietsend in de zon, had ik bedacht dat het super leuk zou zijn om met een groepje vrouwen van de Amstel in juli een lang weekend te gaan fietsen buiten Nederland. Een top idee, alleen jammer dat ik pas in juni achter kwam dat ik misschien eens mensen uit moest nodigen. Gelukkig kon een groep enthousiaste vrouwen haar agenda nog omgooien en zo konden Iris, Kathleen, Tessa, Ymke, Karlijn en Astrid last-minute nog mee naar de mooie Ardennen. Astrid had bovendien een deel van de directie van de Amstel Alpenweek meegenomen om mooie verhalen te vertellen, de deelneemsters van de Alpen voor te bereiden en degenen die niet meedoen over te halen. 

 

We zouden lekker “basic” gaan kamperen, maar het basis werd toch wel iets minder basic door de reuzetent, luxe reuze luchtbedden, het camperbusje van Astrid&Rob, alle boodschappen uit Nederland en de luxe camping. Al die luxe bleek achteraf echter erg luxe, aangezien er drie dagen een rit mét trainster Astrid werd gemaakt. En waar Astrid is, wordt afgezien. Of dat nou komt door haar tips en motiverende woorden of omdat ze zelf zo hard fietst en het dan extra motiverend is om (een stukje) in haar wiel te zitten (of omdat ze gwoon de derde Nederlandse Tourwinnaar ooit is? – Redactie….: luister maar:


Iris was het zelfs gelukt om haar buiten adem te krijgen, dat werd natuurlijk al helemaal als prestatie gezien. Heuvels zoals Col d’Haussire hielpen ook niet mee. De Belgen hadden zelf al erop gerekend dat sommigen deze niet overleefden, want bovenaan elke zware klim was een kerkhof. En in mijn mening was het meest vermoeiend nog wel… de bordjessprintjes! Wie doet er nu bordjessprints in bergritten?! Dat snapte niemand behalve Astrid. Nou, uiteindelijk deden wij het allemaal.  

 
We waren sowieso verbaasd van alle wedstrijdverhalen van de afgelopen Amstel Alpenweken door de directie. Zondag probeerden we deze tactieken toe te passen tijdens onze laatste rit. Het was echter onbegonnen werk tegen Karlijn, die goed hersteld was door haar drie gehaktballen op zaterdag. Gelukkig won de rest ook nog wat sprintjes en Kathleen haalde de gele trui binnen. Met maar liefst 12 trainingsuren en 5000 hoogtemeters gingen we voldaan weer naar huis, het was een erg gezellig en geslaagd weekend! 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑