Finale dagen in Achterveld: blije gezichten

De Tour de Junior Achterveld zit erop. Met meerdere truien, en een overwinning is de Amstel-équipe weer naar huis gegaan. Een laatste terugblik op een wederom een mooie wielerweek waarin iedereen op zijn niveau top gepresteerd heeft.

Angela van Duren doet weer verslag van de laatste dagen.

Vrijdagmorgen:  Dag 5 in warm Achterveld.
Vanochtend stond de “lange” vlakke tijdrit op het programma 3800 meter. Als eerste staat Thijmen aan het vertrek en hoe! Hij laat maar liefst drie renners achter zich echt heel goed gedaan. Viego zet een mindere van gisteren recht en wordt 2de, Julian ook een prima tijdrit en werd net als gisteren 4de.
Categorie 7: Taco heeft een prima rit gereden. Jelle reed zeker niet slecht maar moest in deze tijdrit Mattie Dodd en Mees voor zich dulden. Mees klopt met een paar honderdsten Mattie en mocht op het hoogste treetje plaatsnemen. Winst!
Nieuwelingen: Bij deze mannen beschikt alleen Tijmen over tijdrit benen een prima tijdrit maar hij baalde enorm van z’n vierde plek.

Vrijdagavond: de laatste omloop en daarna op pad
Na een hele warme dag waar iedereen vooral energie spaarde, de mannen slapen minder, hebben last van gluiperige muggen en worden moe. Het is ook niet niks twee wedstrijden op een dag. De avondwedstrijd was vandaag weer de omloop. The mannen of the match zijn voor mij vandaag: Thijmen, tot bijna half koers in het peloton kunnen blijven, alles gegeven en totaal kapot over de streep. Maar ook Maarten heeft de koers in het denderende peloton uitgereden. Super knap en wat gun ik dat deze mannen. Maar ook Maurits met zn 9de plek in de eindsprint is het vermelden waard. Top gedaan mannen.
Vooruit ook nog even de uitslagen van onze podium klanten: Jelle 2, Mees 3, Julian ook 3.
De laatste avond in Achterveld. Een paar van onze nieuwelingen zijn op stap🤪en ik wacht op ze als een moederkloek en heb afspraken gemaakt net als thuis.
In het klassement is het best nog spannend en is het zeker nog niet beslist. Ik gun ze allemaal het behoud van hun plek, maar vindt het nog belangrijker dat ze morgen heel over de streep komen.

Slotdag Achterveld: Een spannende dag.
Wat doet het weer en kunnen we alle truien en posities in het klassement behouden?
‘s ochtends waren onze Nieuwelingen te moe om uit bed te komen. Geen idee hoe dat zou komen. Spetters, droog, regen, droog, stortbuien alles hebben we vandaag gehad. Categorie 5/6 reden een droge wedstrijd. Het klassement was nog niet zeker, de koers was behoudend, iedereen is moe en wil die laatste koers geen onnodig risico nemen. Na de 2de plek van Julian kwam uiteindelijk het verlossende woord dat het klassement van Julian en Viego ongewijzigd is gebleven. Thijmen zat heel veel rondjes goed in het peloton, moest er af en viel doordat zijn voorganger viel. Gelukkig zonder erg, maar wel geschrokken.
Categorie 7 startte droog maar als snel daalde er grote druppels op ons neer om over te gaan in stortregen. Het publiek stond met samen geknepen billen. De voorsprong van Jelle was klein, zou het genoeg blijken? Mattie Dodd heeft het geprobeerd maar kwam niet weg. Mattie won de rit, maar ondanks de bonificatie heeft Jelle het geel behouden. Knap gereden en gestreden. Mees z’n groene trui was voor de race al veilig, tijdens race nog pech, maar na een beheerste wielwissel sloot hij weer in het peloton aan. En dan de Nieuwelingen, het kwam met bakken uit de lucht en dan 60 rondjes op dat glade parkoers. Er waren duidelijk renners die er niet goed mee uit de voeten konden. Door een valpartij lag alles uit elkaar, maar Tijmen en Alexander zaten goed. Uiteindelijk hebben vandaag 11 renners de koers kunnen uitrijden. Tijmen 3e en Alexander 9e. Met deze uitslag maakte de mannen grote stappen in het eindklassement. Vanavond de huldigingen van al onze toppers. Mooie resultaten. Truien gepakt, mooie plekken in de eindklassementen, en onze rode lantaarn dragers die heel erg hun best gedaan hebben. Een woord van dank aan al onze supporters: familie, de voorzitter, maar vooral aan Wilfred 5 dagen is hij naar Achterveld gekomen om onze jongens aan te moedigen. Moe maar voldaan kijk ik terug op een heel mooi toernooi, samen met Rutger, Wendy, Roosmarie, Joost, Jan-Henk en de kookploeg hebben we met 11 renners een prachtige sportieve en gezellig week beleefd. Mees zei net in de auto. “ ik kijk alweer uit naar volgend jaar”. Achterveld: elk jaar top!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑