Strijd om de truien in Assen

In het zomerse Drenthe doet een aantal Amstelrenners mee aan de Jeugdtour Assen. Een sterk en groot internationaal deelnemersveld en ook De Amstel is erbij.

In cat IV zijn Tyler en Michiel aanwezig. MM deed het goed door de proloog te winnen en het geel te pakken. Later moest hij deze weer afstaan aan zijn clubgenoot Tyler, maar Tyler moest hem vervolgens na de klassieker weer afstaan. Na de tijdrit van donderdag is de trui echter weer bij Tyler. Michiel won overigens die tijdrit met afstand, vóór Tyler. Een 1-2-tje dus.

Bij de Junioren-mannen drie Amstelcoureurs: de 3 J’s Joppe, Jesse en Jip staan aan de start. Joppe staat er na vier dagen het beste voor: hij staat 37e, Jesse 47e en Jip 73e.
Bij de Junior dames moet Roos het doen. Na een goede tijdrit staat ze 11e.
Nieuwelinge-meisje Maud Rijnbeek heeft Assen al meerdere keren gewonnen en is ook nu weer goed op weg. Met winst in de tijdrit staat ze ruim in het geel. Oriana doet het ook goed: ze staat 20e. Bij de Nieuwelingen mannen hebben Tristan en Wessel te maken gehad met pech in de klassieker. Daardoor komen ze niet meer in het linkerrijtje voor. Tenslotte is de andere Jesse in cat VI aanwezig. Jesse staat nu op een keurige 20e plaats.

Vijdag en zaterdag nog een omloop en een criterium.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑