NK Amateurs Vrouwen: ook hier was De Amstel aanwezig

Op 22 juli stond het NK Amateurs op het programma. Het NK? Ja nou ja, het NK georganiseerd door het WFN, dat klinkt helaas toch net wat minder officieel. Misschien ken je het wel niet, dat zou ook verklaren waarom andere vrouwen het niet wisten en we maar met 18 vrouwen aan de start stonden. Lieske Coumans doet verslag.

Petra van Leeuwen en ik waren van tevoren nog te bang dat we het niet bij konden houden en dat de groep zo groot zou zijn, maar dat viel dus gelukkig wel mee.
Waar we vorige week nog een topkoers hadden gereden in Amersfoort met teamwork én de winst voor Petra, stonden we nu alleen met Shawna Baudet, Petra en mezelf (Lieske) aan de start. Het was wel leuk dat we nu één groep waren in plaats van opgesplitst over de A- en de B-categorie bij Vrouwenwielrennen. Maar teamwork met drie bleek een stuk lastiger dan teamwork met zes. Vooral omdat het team van Ahoy dit keer met maar liefst zes dames aan de start stond. Daarbij hadden we ook nog eens last van ene “nummer 75” die stoorde. Ze wilde voorin blijven, maar wilde niet één trap op kop fietsen. Ik wist niet goed hoe ermee om moest gaan, Petra maakte in ieder geval nog even een goede opmerking tegen haar dat ze dacht dat zij door Ahoy werd ingehuurd.
Het werd een leerzame koers waar het vooral mis ging met timing. Ik viel aan als de rest nog te uitgerust was (hoorde ik later), Petra ging net een ronde te laat op jacht naar de kopgroep, ik was te lang aan het afstoppen toen Petra weg fietste waardoor Shawna ook niet meer kon helpen en daarna kregen we zelfs met zijn drieën het gat niet meer dicht, terwijl ze aan het begin zo dichtbij leken te zijn… Goede lessen dus voor de volgende keer! Gelukkig overleefden we de chaotische finish van de koers waar de mannen ons probeerden af te snijden en konden we alle drie nog mooie plekken in de top 11 bereiken. Zo hebben we toch nog mooie uitslagen gereden en hebben Petra en ik onze eerste premie van 2018 verdiend! Toch weer een bijzonder moment. 
Ahoy leek onverslaanbaar. Zelfs toen een meisje van hen viel door een steen, sprong ze meteen weer de fiets op. Gaatjes naar een kopgroep met niet minstens twee vrouwen van Ahoy werden direct dichtgereden. Op het smalle pad fietste de rest van Ahoy altijd op kop om af te stoppen. Hopelijk kunnen wij de volgende keer hun tactiek overnemen als wij ook weer met zoveel aan de start staan! Dan moeten we het wel beter doen in de kopgroep: daar hadden zij twee van Ahoy en één van Maas-Waal. Drie keer raden wie de Nederlands Kampioen werd…

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑