AAW 2018 Dag 1: Vlak en Steil: Boerkamp moet ervoor knokken

Dag 1 van de AAW 2018 zit er op. Dagelijks zal hier een korte update volgen van de lotgevallen van de Amstelrenners in de Alpen. Sander Boerkamp was vandaag de grote winnaar van de eerste dag in de Alpen. De vlakke tijdrit won hij, zij het gedeeld met Devi Brands – en in de klimrit naar Oulles moest Sander heel diep gaan om de Jeugd voor te blijven.

In de vlakke tijdrit over 11 kilometer, met op het eind een klim van een kleine 1,5 kilometer waren het Sander en Devi die elkaar geen strobreed toegaven. Beiden kwamen in 17.33 over de streep. Het AAW reglement voorziet niet in uitslagen in tienden, dus zij zijn beiden winnaar van etappe 1A. Teun Mouris (3e) en Victor Broex (4e) gaven resp 7 en 10 seconden toe. Verrassend.

Daarna was het even terrastijd om naar de start voor de klimrit naar Les Oulles te gaan. 7,9 km met 700 hoogte meters met een stuk van 5 km aan 10%. Oftewel voor de klimmers. De massastart verliep onder deskundige leiding van de jury heel soepel en na de openingsaanval van Joost Mouris was het Victor die lange tijd het commando nam met Devi Brands en Menno Broex niet ver daarachter. Sander keek het even aan en gaf gas om weer bij Victor aan te sluiten. In de laatste steile kilometer was de 39 x 28 (Victor) tegen de soepele 34 x 28 van Sander kansloos. Sander naar de winst met Victor op 22 seconden. Menno kwam op 1.26 over de streep.
Hamish Morrin was als 4e de verrassende snelste Masters, maar de wattagefreaks wisten het al: Hamish is zeer sterk. Daarachter wordt de strijd der strijden gestreden door iedereen die er is, met in het roze Aagtje Dijkman (22 in het algemeen klassement).
De sfeer is vooralsnog goed. Er zijn nog geen boetes uitgedeeld en morgen de eerste echte test met twee x de Ornon, 1 x Le Désert en nog wat geheuvel tussendoor. Koers!

De uitslagen en standen: AK na dag 1

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑