AAW 2018 etappe 2: Wielrennen!

Op dag 2 van de AAW 2018 stond de klassieke rit Ornon-Désert-Ornon op het programma. En het werd een echte koers! Met wisselende posities en een ritwinnaar, Teun Mouris, die morgen in het geel start.

Zoals gebruikelijk werd er in verschillende startgroepen gestart en het effect daarvan is dat elke groep redelijk tegen zijn max de eerste col op rijdt. Na het keerpunt voorbij Valbonnais werd al snel duidelijk dat de snelste groepen hárd gingen. Gran Fondo 1 (met het geel) liep in op GF 2 en zo door. Na ruim 50 kilometer richting Désert kwam heel veel samen áchter een paar overgebleven vluchters: Joost Mouris, Serge van de Putten en Jan van Herwijnen.
Op de laatste kilometers naar Le Désert werd gas gegeven, maar tot een schifting kwam het niet. Ware het niet dat de leider Boerkamp met ondeugdelijk materiaal rondrijdt (onwillig schakelapparaat) waardoor hij even de focus kwijt was. Aan de voorkant van het bijna 20 man grote peloton reden Teun en Menno weg en de leider had het niet door! Terwijl iedereen in de kopgroep wist wie er weg was, wist het geel het niet. Maar dat is wielrennen: nadenken, schaken en vooruitdenken. Sander dacht aan de laatste vijf zware kilometers en zijn slag te slaan, en dat deed hij ook nog (mede omdat Victor zichzelf wat leek te overschatten, of was het onderschatten?).
Sander reed dus weg uit de grote groep, om er een de streep achter te komen dat er al 5 renners binnen waren: winnaar Teun, de eerste en altijd blije Mediofondista Leah, Menno, en de ander mediofondos Johan en Kathleen.
De strijd der Masters is nog steeds spannend met Hamish die nog genoeg werk rkijgt om Roel, Pierre en Caspar voor te blijven, terwijl de Damesstrijd in een plooi ligt: Aagtje heeft een gat geslagen.
Morgen de langverwachte en veelbesproken Ploegentijdrit: we zijn benieuwd wie er deze keer niet oplet!
AK na dag 2

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑