AAW 2018: Etappe 3 ….Teamwork

Dinsdag was de dag van de veelbesproken Ploegentijdrit in de Alpenweek. Veelbesproken, want hoe zou dat gaan: wie is er sterk, wie is er zwak en verliest een kopman niet te veel tijd? Uiteindelijk viel het allemaal erg mee: drie ploegen d die na bijna 50 km zwoegen op slechts 17 seconden van elkaar zaten. Winnaar was de ploeg van de gele trui.

Het ingenieuze systeem van aanhaken en afhaken leidde uiteindelijk tot een secondenspel. Winnaar werd zoals gezegd de ploeg van Teun met in zijn zog de roze trui (Aagtje) en ook de groene trui (Johan) en Willard en Tony. Op slechts twee seconden de ploeg van Victor, Serge, Caspar, Ronald, Rinus en Alex en op 17 seconden het team van Menno, Pierre, Paul, Buisman en Iris. Als er dan toch verliezers zijn (het maximale verlies kon slechts 2 minuten zijn), dan waren dat Sander (+ 2 min), Hamish (+ 1.59 min) en Roel (na lek + 2 min).
Nu staat Teun nog steeds eerste met Menno op twee minuten en Sander en Victor op vier minuten. Pierre heeft de trui van de Masters overgenomen, maar Hamish en Roel staan op minder dan twintig seconden.

Morgen de grote Koninginne-rit naar Maronne met 3000 hoogtemeters, maar de weersvoorspellingen zijn een beetje spannend en kunnen wellicht leiden tot een alternatief scenario….maar dat weten we morgen pas.

AK na dag 3

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑