Zaterdag NCK Dag in Dronten

Zaterdag is het dan weer zover: het NCK. Sommigen leven er al weken naar toe en hebben er keihard voor getraind. Anderen zetten zich zaterdagochtend hun tijdritfiets en gaan er dán voor. Vier Amstelploegen staan zaterdag aan de start.

De ploegen

De Ploegentijdrit: volgens sommigen het zwaarste onderdeel van de wielersport. Kan je je in een klim nog wel eens laten lossen, in de TTT is dat geen optie: meer dan maximale hartslag en dan toch erbij blijven, en doorgaan! Dat is de Ploegentijdrit. Vorig jaar was WTC De Amstel vierde in het Algemeen Klassement. Zou dat weer bereikt kunnen worden?

Alle informatie met starttijden staat op de NCK site. Bij De Amstel is jong beginnen het motto, en de afgelopen weken is er al vele keren getraind op het rondje bij Oukoop waar menig KOM-metje sneuvelde.  Maar op één avond na kon er goed getraind worden.

De Elite-ploeg (in 2014 21e,  in 2015 7e, in ’16 16e, in 2017 nog 29e) heeft een beetje te lijden van een – mild gezegd – “bijzondere” houding van enkele Elite renners. Maar dat neemt niet weg dat er wel een ploeg staat met vijf debutanten op A-niveau van verschillend pluimage. Teun Mouris zal de motor zijn van Dick – rondje IJsselmeer – Visser, Joris van Nieuwkerk, Joris Maarleveld en Roel Mouris. De tijdritfietsen zijn in elkaar geschroefd en er is getraind. De ambitie is níet een klassering, maar een zo goed mogelijk TTT neerzetten over 52 polderkilometers.

De Jeugdploeg – kampioen in ’14 en ’15, 6e in ’16, 15e in 2017 –  heeft dit jaar met een iets meer ervaren team goed getraind de Ploegentijdrit van de Kampioen gewonnen. Dat zijn  Jelle Boonstra en Mees van Duren (beiden cat VII) en Viego Tijssen en Julian Vergouw uit cat VI.  Een plek in de top-10 is zeer wel weer mogelijk!

De Juniorenploeg (10e in ’14, 19e in ’15, 9e in ’16 en 8e in 2017) heeft ambitie, hoewel Enzo Leijnse gevoelig gemist zal worden. Victor Broex en Daan Hoeks maakten vorig jaar al deel uit van de ploeg die 8e werd. Ruben van der Pijl en Menno Broex zijn de mannen die er olv ploegleider Joost Mouris weer voor gaan. De verwachting en hoop is toch wel weer op een top-10 klassering.

De Damesploeg was vorig jaar liefst 5e (na een 9e in ’16, 7e in ’15 en en 11e in ’14). De 5e plaats verbeteren is wellicht wel héél bijzonder. Met motor Riejanne Markus, Maud Rijnbeek en Rosan Koper staat de basis van ’17 er nog. De aanvulling komt van Lieske Coumans die zich in de trainingen goed liet zien.

WTC De Amstel staat uiteraard weer met haar ploegen gebrand aan de start in Dronten. Alle supporters zijn vanzelfsprekend welkom. Zaterdagmiddag weten we alles.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑