CK Off-the-Road 2019: natte en spannende aangelegenheid

Het eerste Clubkampioenschap van 2019 zit er al weer op. Het CK Off the Road 2018 is in januari al verreden, dus was het vandaag het CK van 2019. Victor Broex mag zich een jaar lang clubkampioen noemen en nam de titel over van Dylan Groenewegen.

WVA – misschien wel de meest Amsterdamse van de Amsterdamse wielerverenigingen – was vandaag gastheer van het clubkampioenschap veldrijden van een zestal verenigingen, waaronder WTC de Amstel. WVA staat garant voor ouderwetse gastvrijheid, gezelligheid en een puik parcours. De mogelijkheden voor een mooi parcours liggen er, maar ze worden ook gebruikt! En altijd is er een ‘verrassing van de dag’. Werden de deelnemers eerder dit seizoen getrakteerd op een tweede Bosse-pad, dit keer lag er op dit Bosse-pad ineens een zandheuvel. Hoewel ‘zandmuur’ misschien een betere omschrijving is… De deelnemers werden naast de bekende stroken verder nog geconfronteerd met een aantal schuine kantjes die onder de omstandigheden van deze dag voor velen een reusachtige bananenschil bleken. 

Jeugd
Bij de jongste jeugd werd Max Baars clubkampioen. Deze zege stond in de sterren geschreven. Max is namelijk de enige deelnemer in zijn leeftijdscategorie. Max reed onverstoord zijn wedstrijd en kreeg onderweg nog wat aanwijzingen van de voorzitter:”lichter rijden Max!”. De vreugde is er bij Max niet minder om. Zoals dit 8 jarige lid zelf zegt “een prijs is een prijs”.

Bij de oudere jeugd was er wel degelijk strijd. Vooral om plek 3. Michiel Mouris creëerde al vlot een stevige voorsprong op Julian Vergouw en Julian op de nummer 3. Julian en Michiel reden een puike wedstrijd en leken geen last te hebben van hun nationale cross in Boxtel, een dag eerder. Daar vertoonde Michiel ook al een sterk nummer. Hij moest in Boxtel als bijschrijver achteraan starten, maar reed vlot naar voren en uiteindelijk naar winst.

Voor de laatste stek op het podium van het clubkampioenschap ontstond een duel tussen Pelle van der Putte en Jeffrey Zwart. Jeffrey startte sterk, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met plek 4. 1: Michiel, 2: Julian, en 3: Pelle.

De jonge crossers stonden gebroederlijk en vrolijk op het podium. Had de DJ van dienst “bloed zweet en tranen” van André Hazes ingezet (niet ondenkbaar), dan hadden de jonge mannen ongetwijfeld, arm in arm, meegebruld. Het plezier en de saamhorigheid straalt er van af. Vergelijk voor de aardigheid eens de podiumfoto van de Jeugd met die van de senioren (onderaan deze post): de laatsten zullen het ongetwijfeld ook naar hun zin hebben (gehad), maar weten dat toch knap verborgen te houden.

Napraten

De rest
Na de Jeugd werd er hartstochtelijk ingereden door een kleine 90 deelnemers waarvan een kleine 40 van De Amstel. De conclusie was eensluidend: het zou lastig worden, met modder en glijden.
Naar verluidt had Dylan een doel gemaakt van het CK, maar een “slap botje” (wat is dat? Red.) moest precies deze week geopereerd en Dylan kon niet aanwezig zijn. Ook Owen Geleijn (de nummer twee van vorig jaar) was er niet,  maar de Clubkampioenen van eerdere jaren (Victor Broex, Koos Jeroen Kers, Marcel Witte) waren er wel, én gemotiveerd!

Na de start werd de boel op een lint getrokken door BBB (Excelsior), maar dat deed hij zo enthousiast dat al snel twee (2) fietsen sneuvelden.
Daarna ontstond een kopgroep van drie met Koos, Victor en Niek. Victor reed daarna hard weg en leek gezien, ware het niet dat hij een kettingprobleem had en na een fietswissel (even van het parcours af en weer terug) bijna een minuut achterstand had op Koos die Niek inmiddels los gereden had.
Een minuut en nog 3 ronden te gaan, dat leek onmogelijk, maar met het rondebord op twee was het 35 seconden, en nadat Victor Niek passeerde was het bij de bel nog 15 seconden. Koos spartelde nog even tegen, maar in het laatste lusje vlak voor de laatste slingers kon Victor er voorbij en als eerste door de laatste bocht waarna Koos zich erbij neerlegde. Mooie strijd.
Even later bolde Niek als eerste Jongere (Nwl/Jun) over de streep en Marcel Witte was op eerbiedige afstand, maar ruim voor zijn concurrenten (Deen, Gerritsen) de eerste Master. Tristan Geleijn werd 2e Jongere en Menno Broex de 3e Senior. Judith van Maanen reed soeverein naar de eerste Damesplaats met Jacqueline Hoogenhout en Iris van der Scheer met de andere medailles.

Met dank aan WVA is er weer een mooi CK gereden. Volgende week is bij de WVA nog een “Oliebollencross” en dan op 6 januari de laatste ACC bij Uithoorn. Dat is uiteraard allemaal voorspel, want ook de NK’s volgen nog in januari.

Foto’s Kristel: klik.
Foto’s Rinus: klik.

Clubkampioenschap Off-the-Road 2019
  WVA Sloten 23 december 2018
1 Victor Broex 1e sen
2 Koos Jeroen Kers 2e sen
3 Niek Voogt 1e Jun/Nwl
5 Tristan Geleijn 2e Jun/Nwl
6 Menno Broex 2e sen
7 Marcel Witte 1e Masters
7 Pierre Deen 2e Masters
8 Roel Gerritsen 3e Masters
9 Max van de Water  
10 Dick Visser  
11 Simon Polstra  
12 Jort de Boer  
13 Roel Mouris  
14 Jeroen van Hoeijen  
15 Judith van Maanen 1e Dame
16 Dolf Kloosterziel  
17 Alexander Evers  
18 Stefan Scherpenisse
19 Willard Gerritsen  
20 Romke van de Weerdt
21 Bas Koster  
22 Tom Wolters  
23 Pim Immenkamp  
24 René Boerkamp  
25 Jacqueline Hoogenhout 2e Dame
26 Iris van der Scheer 3e Dame
27 Marjolein Verhangen
28 Wouter de Jonge  
29 Ellen Valk  
30 Christiano Wilshaus
31 Serge van de Putten
32 Lieske Coumans  
33 Debbie Roskam  
34 Sibrand de Boer  
35 Josefien van Beek  
dnf Ingrid Marges  
onb Arno Vos  
onb Jan de Leeuw  
onb Teun Mouris  

Podium Jeugd
Podium senioren

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑