50e Wielerronde van Ouderkerk wordt heel speciaal: de Ronde van de Ronde Hoep!

Het Comité Wielerronde van Ouderkerk is momenteel hard bezig met de voorbereidingen van de Jubileumronde (de 50e editie(*))…en dat wordt een heel speciale: op zaterdagavond 15 juni wordt er immers gekoerst in de Ronde Hoep! Met echte koersen én een Ploegentijdrit.

Een koers op het voor velen bekende trainingsrondje van de Ronde Hoep. Dat betekent wind, smalle dijken, bochten en snelle stukken. Wie wil dat unieke evenement niet meemaken? Ook dit jaar is Plus Vreeswijk weer naamgever en hoofdsponsor.

Het programma van de 50e Plus Vreeswijk Ronde van Ouderkerk – Ronde Hoep ziet er als volgt uit:

19.00 uur: Ronde Hoep TTT: Ploegentijdrit over 1 ronde (30 ploegen van 4 renners)

20.00 uur: Elite/Amateurs 4 ronden

20:02 uur: Masters 40+: 4 ronden

20:04 uur: Nieuwelingen 3 ronden

20:06 uur: Dames 3 ronden

Start en Finish van de wedstrijden zijn gepland op de Verlengde Polderweg nabij het viaduct onder de A9, waarna de renners in de richting van de Voetangelbrug zullen vertrekken, vervolgens via de Waver naar de Ronde Hoep West. Om 19.00 uur wordt gestart met een Ploegentijdrit voor maximaal 30 teams waar alle regionale renners en recreanten voor kunnen inschrijven. Daarna starten om 20.00 de pelotonsritten.

INSCHRIJVING VANAF 15 Maart

Deze koers zal gewild zijn en de pelotons zullen beperkt worden tot maximaal 50 renners per categorie. De inschrijving zal open gaan op vrijdag 15 maart om 12.00 uur. Zet dit dus alvast in je agenda, zowel voor de individuele inschrijvers, als de ploegen….formeer je team van vier renners.
Voor die tijd zullen ook de precieze reglementen gepubliceerd worden. Houd deze site dus in de gaten.

Hulp gevraagd en ondersteuning
Voor de organisatie betekent dat ook een extra beroep op onze vrijwilligers en daar komt ook binnenkort meer nieuws over. Om de wedstrijden mogelijk te maken is het nodig de Ronde Hoep op 15 juni 2019 deels voor verkeer af te sluiten tussen 18.45 en 21.45 uur. Tussendoor zijn er momenten waarop verkeer in de richting van de wijzers van de klok kan worden doorgelaten. Alle suggesties voor hulp, de koers, maar ook voor eventuele sponsoren: graag naar amstelrondes@gmail.com

(*) De precieze ronde is wat verwarrend. In beginsel zou het de 50e ronde in het dorp zijn, maar er blijken ook in de jaren ’30 en ’50 al “Wielerrondes van Ouderkerk aan de Amstel” verreden te zijn. Voor de organisatie is het echter gewoon de 50e Ronde! 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑