Trainingsgroep Wedstrijdsportief: wekelijks vanaf woensdag 3 april 19.00 uur

Doel van deze trainingen is om iedereen een hoger niveau van wielrennen te laten bereiken: zodat je met (inter)clubkoersen en cyclosportieven kunt meerijden, maar ook als voorbereiding op bijvoorbeeld een Amstel Alpen Week of zoals dit jaar de ploegentijdrit op 15 juni van de Ronde van Ouderkerk 😊.

De training op de woensdagavonden zijn wedstrijdgericht. Een inrijtempo van ± 30 km/u in een groep moet je makkelijk kunnen volgen. Twijfel je aan je niveau? Geen probleem: kom gewoon, meld bij de trainer dat je voor het eerst bent en rij eens mee. De trainer zal je goed in de gaten houden en mocht het toch te hard gaan dan blijf je lekker in het wiel zitten. Als het je te langzaam gaat kun je overstappen naar de WTC de Amstel-trainingen voor licentiehouders.
Wekelijks zal in het wegseizoen 2019 (april t/m september) op de woensdagavond worden gewerkt aan verbetering van de conditie en wielrenvaardigheden. Er komen wekelijks verschillende trainingsvormen voorbij. De nadruk ligt op veiligheid, techniek en kort intensief trainen.

Vanaf woensdag 3 april starten we om 19.00 uur stipt vanuit De Haan Wielersport, Ouderkerk a/d Amstel. We gaan met de groep inrijden en hierna in groepen opdrachten uitvoeren (interval, sprint, waaier, piramide, tijdrit individueel/koppel/groep) op de openbare weg. Dit doen we veelal via bekende veilige routes in de buurt van Oukoop. Hierna gaan we collectief uitrijden terug naar Ouderkerk. Een training met intensieve blokken duurt maximaal twee uur.

De deelnemers kunnen hun conditie en vaardigheden verder vergroten door deel te nemen aan de WTC De Amstel-dinsdagavondcompetitie voor trimmers/sportklasse (rit in lijn met een snelheidslimiet in de eerste 30 minuten) en een of twee keer per week een duurtraining (extensief) te doen. Door de afwisseling en techniektraining word je een betere en een completere fietser.

Er zijn plannen om dit jaar naast de ploegentijdrit een dag de Posbank, Berg en Dal, ’s-Heerenberg, of Zuid-Limburg te doen, maar een weekend naar de Vlaamse Ardennen staat ook op het plan.

Deelname
De training richt zich op mannen van minimaal 18 jaar (WTC de Amstel heeft voor vrouwen een speciale vrouwentrainingsgroep, zie de website onder Lady’s Only). Voor leden van WTC de Amstel is deelname gratis. Renners die geen Amstel-lid zijn kunnen 3 x gratis meetrainen. Daarna wordt verwacht dat je lid van WTC De Amstel wordt. Zie de website voor verdere info.

Als Amstel-lid is clubkleding verplicht bij deelname aan groepsactiviteiten, evenals natuurlijk de verplichte helm, een racefiets in goede conditie en een reservebandje/materiaal/pompje/ (indien nodig lampjes). Opzet- of tijdritsturen zijn verboden.
Wil je meer informatie of heb je nog vragen? Mail coördinator Erik: erik@vanravenzwaaij.com

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑