Oranjeweekend met winst voor Wessel

Het wat herfstige Oranjeweekend leverde in ieder geval voor Wessel Mouris een mooie prijs op: hij won zaterdag de Oranjeronde op Sloten voor Junioren. Daarnaast waren er nog een paar mooie prestaties, o.a. van broertje Michiel en voor Tyler Eyk.

Wessel wacht op de binnenkomst van het peloton

Op Koningsdag is op Sloten altijd de traditionele Oranjeronde. Vroeger in de stad, maar al jaren op Sloten. Het waaide en het was af en toe nat. Dat kan mooie koersen opleveren, maar het waren toch vooral veel sprints. Wessel wist de sprint echter te ontlopen. Na de koers vanuit de buik van het peloton te hebben aangezien ging Wessel er in de laatste anderhalve ronde solo vandaar. En als zo’n solo dan ook lukt…dat was natuurlijk prachtig. Vorig jaar werd Wessel als 2e jaars Nieuweling al een keer tweede in een open koers, maar als 1e jaars meteen een keer winnen. Dat is knap! Zijn teamgenoten dekten de boel ook een beetje af, dus het was feest in de Amstel-équipe. Naast Wessel mocht Lars Seldenthuis ook het podium op als 3e en reed Alexander Kok naar plaats 6. Tristan Geleijn en Niek Voogt eindigden in de hectische eindsprint ook in de top-20.

Vieze man
Wie is deze vieze man?

Op Sloten werd er ook gereden door andere categorieën. Naar verluidt werd er door de Sportklassers en Masters hardvochtig aangevallen, maar alleen Ronald de Waal werd in de top-10 teruggevonden (7e) en verder was er één constante: ze waren na afloop heel vies en volstrekt onherkenbaar.

Voor de Jeugd was het even in de auto zitten om een mooie koers te rijden. Die was in Eijsden. In cat 5 was er de bekende strijd tussen Tyler en MM. Deze keer was MM de sterkste. De veldrijder voelt zich kennelijk goed thuis op de (natte) kasseien. Tyler werd (na winst een dag eerder in Chaam), deze keer tweede.
In cat 7 waren er twee mooie top-10 klasseringen: van Viego Tijssen (7e) en Jesse de Vries  (8e).

Omloop van Borsele
De andere Junioren reden zondag de Omloop van Borsele. Voor Junioren en Dames een ééndaagse UCI wedstrijd en voor de junior-Dames een driedaagse. Bij de Junior Dames reed Rosan Koper naar plek 30 en was eerste jaars Maud Rijnbeek met haar nieuwe team heel knap goed voor de 3e plaats. In de Damesklassieker was de weer van een hersenschudding herstelde Femke Markus goed voor een 10e plaats.
In de Juniorenkoers was er een hoofdrol weggelegd voor Owen Geleijn die lang in de aanval reed. Uiteindelijk werd hij ingerekend en moest hij moegestreden het hoofd buigen in de kopgroep van zes: 6e. Daarachter soleerde Enzo Leijnse nog naar de 7e plaats. Opvallend was het dat de eerste drie plaatsen door Engelsen werden ingenomen.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑