Zondag 5 mei 2019 16e Nicooz Ronde van Amstelveen Westwijk

Zondag 5 mei wordt de eerste van drie Amstelrondes verreden. Het rondje in de Westwijk zorgt altijd voor aanvallende en spectaculaire koersen. Of het nou warm of koud is, droog of nat, de Ronde van Amstelveen levert altijd sterke winnaars op. Hieronder alle info, én de informatie over de overkoepelende klassementen.

De wedstrijden in Amstelveen worden dit jaar gehouden op het bekende parcours in de Westwijk. Start en finish op de Sacharovlaan.

Programma Amstelveen:
*12.00 uur: Jeugd cat 4/5 en 6/7
*13.15 uur: Nieuwelingen
*14.30 uur: Masters 40+
*16.00 uur: Amateurs/Junioren
Bijschrijven mogelijk. Verder info: www.knwu.nl

In de Jeugd heeft de thuisclub een aantal sterke renners die ongetwijfeld voor ereplaatsen zullen gaan. Jonge talentjes als Tyler Eijk, Michiel Mouris, Jesse de Vries, Viego Tijssen en Julian Vergouw en nog een aantal clubrenners zullen daarvoor weer hun best doen. Bij de Nieuwelingen zijn o.a.  Mees van Duren, Jelle Boonstra, Nick Luijten en Olav Wind de kanshebbers op een ereplaats. Er staan in ieder geval 50 ambitieuze jongemannen op de startlijst. In de categorie Masters 40+ zullen verschillende Amstelrenners een gooi naar het podium doen – als ze geen ruzie met elkaar krijgen –  maar in het slotstuk, de Amateurs/Junioren is de concurrentie altijd groot voor o.a. Wessel Mouris, Sander Boerkamp, Joris van Nieuwkerk en Max van de Water. Vooral oud-winnaars als Jorne Videler, Martin van Plateringen en Jordy Beuker zullen weer in de gaten gehouden moeten worden.

Sponsoren en ondersteuners
De 16e Nicooz Ronde van Amstelveen is uiteraard alleen maar mogelijk dankzij haar sponsoren en ondersteuners. Dit jaar zijn dat naast Fietsenzaak Nicooz op het Westwijkplein: Born Fietsen, Banketbakkerij De Lange, Café Thijs, Café-restaurant Silversant, Carcomfort Amstelveen BV, Ger Bikes, Amsterdam, Heine Schoenservice, Herman Kuijper/Safariclub, Loonbedrijf Jan van der Lee, Scholteve Estoppey, Accuraat Verhuur, E-BikeWorld, Martha de Groot, Schippers en Co, Kok Assurantiën en Duoplant, Gemeente Amstelveen, Konstruktiebedrijf Hercules in Uithoorn, Sun Format, Tuincentrum Het Oosten, Albert Heijn Westwijkplein en Startfix.  Ook de firma Pedal Plate uit Amstelveen is een van de ondersteuners.

De Amstel-wielerrondes van WTC De Amstel dit seizoen:
– Zondag 5 mei: 16e Nicooz Ronde van Amstelveen Westwijk
– Vrijdag 24 mei: 53e Van der Veldt Ronde van Nes a/d Amstel
– Zaterdag 15 juni: 50e Plus Vreeswijk Ronde van Ouderkerk- Ronde Hoep (met de Wieleroutfits.nl Ploegentijdrit)

 

Overkoepelend Rechtstaete klassement voor de Nieuwelingen; Andantino voor de Amateurs.
Ook dit jaar zijn er weer overkoepelende klassementen. Rechtstaete zal dit keer Nieuwelingen omarmen en de firma Andantino doet dat voor de Amateurs. Er zullen weer extra eindprijzen zijn en ook zal er gestreden worden om de fraaie Leiderstruien die door de sponsoren ter beschikking worden gesteld. De wedstrijden (Amstelveen, Nes aan de Amstel en de Ronde van de Ronde Hoep) worden daardoor voor allen nog extra interessant.

Om voor het eindklassement in aanmerking te komen moeten de Amateurs en de Nieuwelingen in twee van de drie rondes van start gaan, waaronder in ieder geval de finale in de Ronde Hoep.

Een extra stimulans dus om er voor te gaan. De puntentelling voor de nummers 1 t/m 19 zal zijn: 25,1 – 23 – 21 – 19 – 17 – 15 – 14 t/m 2 voor nr. 19. Nummer 20 en alle gestarte deelnemers krijgen 1 punt. De winnaars van Amstelveen rijden in Nes dus in de leiderstruien van Andantino en Rechtstaete.

Elke ronde kent natuurlijk ook zijn normale prijzen- en premiepot.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑