Wessel in de winning mood (Update met VJC Jeugd)

Is het vorm? Het lijkt er wel op: twee keer winnen in een week is in ieder geval geen toeval. Wessel Mouris was vanavond de winnaar van rit 5 in de PP-VJC 2019. Wessel reed in de laatste ronde weg van zijn drie metgezellen en wist op de streep net een metertje over op Koos Jeroen Kers, Niek Voogt en Enzo Leijnse.

Het was deze avond in ieder geval fris maar droog koersweer en ook het circuit lag er droog bij. Er kon dus vrijuit gekoerst worden. Vanaf het begin werd er aangevallen en met name na een rondje of twintig was het peloton rondenlang een op knappen staand elastiek. Behalve dat er aan de achterkant wat mensen afvielen bleef er toch een grote groep bij elkaar. Pas op bijna driekwart koers reed dan toch een kopgroep van vier weg, en ondanks het werk van met name Daniël Abraham, reden ze langzaam weg en bleven weg.

Er werd geen ronde gepakt, en het peloton sprintte voor de ereplaatsen vanaf plek 5. Daniël was de snelste, vóór Jip de Moor op 6. Michiel Winthagen (een van de organisatoren van de Ronde van Amstelveen) werd 9e en won daarmee de prestigieuze prijs van de snelste Master, niet onbelangrijk. Snelste ronde was voor Niek. Grootste stijger: KJK. Jelle Boonstra handhaafde zich als Nieuweling ook prima: 11e.

Nog twee donderdagen en een tijdrit om je positie in het klassement te verbeteren.
Bijgaand het klassement: VJC 2019 na rit 5

Jeugd
In de middengroep heeft Ravi Heidstra de leiding wat steviger in handen. De winnaar van rit 5 is verassend. In de winter slalomt Djai Denneboom van het ene poortje naar het andere. Maar vandaag deed hij dat op zijn fiets en won. Netjes.

In de snelle groep weer lekker veel schermutselingen. De enige twee categorie 5 renners Michiel en Tyler, moesten vandaag wel hun meerdere erkennen in de steeds beter wordende Jesse de Vries. Dat baanwielrennen in de winter werpt zijn vruchten af. Jesse is ook de nieuwe leider. Wie gaat hem van de troon stoten?

Stand bij de Jeugd.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑