Alle info over de Ronde van de Ronde Hoep

Komende zaterdag is het zo ver: de 50e Jubileum wielerronde van Ouderkerk in de Ronde Hoep, mede mogelijk gemaakt door Plus Vreeswijk. Een uniek evenement: koers in de Ronde Hoep! Veel mensen hadden niet gedacht dat het mogelijk zou zijn. Hieronder de voorbeschouwing en belangrijke aanwijzingen voor deelnemers en bezoekers. Lezen dus!

Het is – officiëel – de 50e Ronde van Ouderkerk. Uit onderzoek blijkt dat er in de jaren ’30 tot ’50 ook al incidenteel wielerrondes van Ouderkerk zijn geweest, maar wij zijn begonnen met tellen vanaf eind jaren ’60.
De eerste 30 jaar (van 1968 – 1997) werd er vanaf de start op de Emmalaan linksom gereden en sinds 1998 rechtsom, altijd lastig. En deze keer is het ook rechtsom, maar dan geen rondje van een kilometer, maar 16 kilometer, de Ronde Hoep rond. Met de Wieleroutfits.nl Ploegentijdrit: een wens van velen gaat in vervulling. Zo ‘n 300 deelnemers en zo ‘n 40 vrijwilligers zullen zaterdag actief zijn. Na afloop is er dan ook nog de afsluitende borrel in Boerderij Polderzicht. Ook daar zijn deelnemers en vrijwilligers van harte welkom.

Programma

  • 17.30 uur: Vrijwilligers en verkeersregelaars ontvangst in Boerderij Polderzicht
  • 1800 uur: Uitgifte rugnummers in Sportschool Axel Koenders Fit Service, Polderweg 3
  • 1800 uur Juryvergadering: in Boerderij Polderzicht, Polderweg 24.
  • 1900 uur Wieleroutfits.nl Ploegentijdrit Ronde Hoep
  • 2000 uur Plus Vreeswijk Ronde van Ouderkerk: 20.00 Elite/ 20.02 Sportklasse/20.04 Nwl/20.06 Dames
  • 2145 Alle prijsuitreikingen

Inschrijving en Parkeren
Renners/ploegen kunnen zich inschrijven (en na afloop omkleden) in de Axel Koenders Fit Service sportschool aan de Polderweg 3. Zie kaartje.  Bijschrijven kan uitsluitend nog bij de Nieuwelingen en de Dames.
De catering, standjes, gezelligheid etc en borrel na afloop is te vinden ter hoogte van Boerderij Polderzicht aan de andere kant van de A9. De finish is daar 200 meter vandaan: op de Verlengde Polderweg.


Parkeren uitsluitend aan de Noordkant van de A9, bij voorkeur op het industrieterrein aan de Ambachtenstraat.
Verder: houd altijd je fiets in de gaten (zet hem met een slotje vast..)

Algemeen: afval in de afvalbakken; niets weggooien tijdens de koers uiteraard, ook geen bidonnen etcetera

Parcours en wedstrijd
Het parcours is het bekende “Rondje Hoep”. Maar let op: er zitten veel bochten in en een paar smalle passages. Neem daar goed rekenschap van.
Houd altijd rekening met obstakels en houd, waar het kan zo veel mogelijk rechts. De pelotons worden beveiligd met een voorrijmotor en sluitwagen per peloton. Mocht je gelost worden en gepasseerd door de sluitwagen, dan ben je weer gewoon verkeerdeelnemer! Er is geen materiaalverzorging mogelijk. Een bezemwagen neemt eventuele renners met pech mee terug naar de start.
Inrijden kan uitsluitend vóór 18.45 uur op het parcours. Daarna is het op straffe van een startverbod verboden om in te rijden op het parcours.

Premies en Prijzen
Alle pelotons strijden om de Dagprijzen (25 voor de Elite, 20 voor de andere categorieën, en elke ronde zijn er premiesprints). Daarnaast is er voor de winnaars een heel speciale prijs: de Ronde Hoep kilometer paaltjes. Een collector’s item! Uiteraard veel info op de facebookpagina van Wielerevenementen Ouderkerk: Klik hier!

Wieleroutfits.nl Ploegentijdrit
30 Teams hebben zich aangemeld voor de eerste Ronde Hoep Ploegentijdrit. Er wordt gereden in viertallen en de tijd van de derde aankomende renner telt. Samenwerken dus! Elk team mag maximaal één KNWU licentiehouder bevatten. Zie de startlijst op https://www.wvdeamstel.nl/?p=21835 . Er zijn prijzen voor de overall beste, de beste ploeg op conventioneel materiaal, de beste mixed ploeg, de beste Damesploeg, en de beste volledig Ouderkerker Ploeg.
Reglement Ronde Hoep TTT juni 2019

De koersen: 3 en 4 rondes op een klassiek parcours
Als het waait kan het spoken in de Ronde Hoep. Nu wordt dat deze keer niet verwacht, maar met de smalle, bochtige en open passages zal het duidelijk zijn dat de sterkere renners boven komen drijven.

Elite/Amateurs: in de voetsporen van grote namen
Om 20.00 uur gaat de eerste groep van start met de sterkste renners. Voor vier ronden. Naast een aantal Elite-renners zullen er ook Amateurs aan de start staan die ook nog strijden om de eerste prijs in het Amstelrondesklassement, beschikbaar gesteld door Andantino. Koen Polder staat na zijn 2e en 3e plaats in Amstelveen en Nes meteen als favoriet aan de start. Hij moet een voorsprong verdedigen op de nummers 2 en 3 in het klassement: Jos de Haan en Job van der Wal. Er zijn voor 15 renners extra geldprijzen in dat klassement.

Amstelrondesklassement 2019
Onze sterren gaan naar – als ze meedoen -: *** Jasper Ockeloen, Dennis Bakker, Matthew Overste; ** Koen Polder, Teun Mouris, Jarno Gmelich Meijling, Koos Jeroen Kers; * Niels Ruijter, Joris van Nieuwkerk

Nieuwelingen: kleiner startveld
De Nieuwelingen rijden ook hun laatste rit in het Amstelrondesklassement. Sietse Kool uit Zevenhoven zal starten in de Leiderstrui van Rechtstaete. Quinten Hoogervorst en Lennard Meinema zitten hem nog op de huid. Alle Amstel Nieuwelingen zijn ook aanwezig. Hoewel de mannen de laatste tijd mindere vorm hebben getoond zullen er ongetwijfeld een paar in de aanval gaan.
In Nes was er een enorm Nieuwelingenpeloton met de nodige valpartijen. Dat zal nu niet gebeuren hopen we. Bijschrijven is hier wel nog mogelijk.
Één of meer sterren***  krijgen: Sietse Kool, Lennard Meinema, Mees van Duren, Nick Luijten en Jelle Boonstra.
Amstelrondesklassement 2019

Dames: altijd mooi
De Dames kenden een heel groot startveld in Nes, maar een iets selectievere groep in Ouderkerk. Bijschrijven is nog mogelijk. Gelukkig zijn er veel Amstel Dames aanwezig.

Voor de dagzege geeft de redactie sterren *** aan o.a. Juul Hubert, Roos Markus, Gaby Gieskens, Tessa Dijksman, Britt Teunissen.

Klassieker voor de Sportklasse
En dan hebben we nog de Sportklassers die eigenlijk een “klassieker” mogen rijden. Veel wedstrijden op zo ’n parcours zijn er immers niet voor die mannen. Er staat uiteraard een mooi koppel Amstelmannen aan de start en die zullen eens niet tegen elkaar moeten gaan rijden. Zonder de gepromoveerde Brian Burggraaf wordt het toch al een heel ander verhaal.
Voor de dagzege geeft de redactie sterren aan o.a. Edwin Commandeur, Caspar Hermans, Sven Asjes,  en nog een heel peloton fanatieke mannen.

Het wordt vast een bijzondere avond!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑