Jeugd overvalt dinsdagavond

In de zomer is de dinsdagavond de enige clubactiviteit die gewoon doorgaat en dat was zeker vanavond goed te merken. Niet alleen stonden er een dozijn jeugdrenners en nieuwelingen aan de start, ook de master hadden een kwalitatief hoogwaardige afvaardiging in het peloton. Kortom, de trimmers hadden geen makkelijke avond.

Het eerste half uur werd er ook al gesmokkeld met de afspraak van maximaal veertig. En met een peloton van meer dan dertig renners betekent dit achterin het peloton dat voor de bocht naar onder de 35 gaat je daarna met 45 in de achtervolging moet. En dat heet dan de neutralisatie.

Zodra de koers werd vrijgegeven ging het tempo verder omhoog en waren er een dozijn renners die minimaal één keer uit het wiel werden gereden en een rondje moesten laten lopen. Voor sommigen voldoende aanleiding om maar in de remmen te knijpen.

Een enkele dappere (en wellicht overmoedige) renner deed nog wel een poging weg te komen maar het peloton viel nooit stil en dan ben je er naar een paar ronden toch echt aan voor de moeite.

Raul Woudstra leek bij het ingaan van de laatste ronde nog wel kans te maken om zijn voorsprong van bijna 100 meter vast te houden maar het was toch gewoon Camiel Zwart die als eerste door de laatste bocht kwam. Caspar Hermans werd tweede voor Jan Buisman en Jaap van der Grinten. Die laatste twee vechten om de tweede plek in het klassement. Wie het vaakst komt trekt daarbij waarschijnlijk aan het langste eind.
Volgende week wellicht weer een ‘normale’ dinsdagavondkoers?

De stand, klik.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑