NJC #1: Puntenkoers met nadenken

De eerste rit van de Najaarscompetitie 2019 was de Puntenkoers. 50 ronden met 10 sprints en ook nog nadenken….best lastig. Koos Jeroen Kers was met voorsprong de beste. Voor Owen Geleijn en Joris van Nieuwkerk haalde hij de zege binnen.

Een mooi peloton van een man of 25 meldde zich voor de start. En het was natuurlijk een lekkere zomeravond. Na de eerste tien sprints waarin het tempo op en af ging reden Koos, Owen, Joris met Master Marcel Witte weg en en een aantal mensen reageerde te laat. Oeii, een groep van vier reed weg, en dat betekende geen punten meer in het peloton. Maar een lacune in de NJC-wetgeving zorgde ervoor dat die punten weer snel behaald konden worden door het geslagen peloton: namelijk snel laten dubbelen was het devies, want dan kon je weer mee sprinten. Het reglement kende namelijk (nog) geen extra punten voor een ronde. En dat werkte: er waren weer punten te verdelen waarbij met name Friso van Diemen goed boerde die daardoor nog naar plaats vier in de uitslag kwam.
Toch reden KJK en Owen weer weg om nog een keer rond te gaan. Zij pakten dan ook de grootste hoeveelheid punten. Er werd gestrooid met punten en toch was er een aantal dat met lege handen stond. Overigens reden met name een paar Nieuwelingen prima mee en cat VII – renner Julian Vergouw reed helemaal keurig vrijwel de hele koers in het peloton. Sterk.
Doordat het nooit rondenlang hard ging was het sowieso weer eens wat anders; en dat werd gewaardeerd. De puntentelling kan nog wat bijgeschaafd worden, maar het is een leuk onderdeel.
Volgende week ook wat anders: twee korte koersen met tussendoor heel kort pauze en enkele extra puntensprints.

Uitslag:
1. Koos Jeroen 41
2. Owen 23
3. Joris 23
4. Friso 20
5. Marcel 10
6. Jip 9
7. Alexander 7
8. Tristan 7
9. Roel 6
10. Auke 4
11. Tom 2
12. Jan B 1

2019 NJC

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑