Koersen: grijp en spreid je kansen

Het afgelopen warme wielerweekend was de nationale wedstrijdkalender weer iets gevulder. Met nog een goede vijf weken te gaan loopt het wegseizoen al wat op zijn eind, dus het is zaak om nu je kansen nog te grijpen. Een update van de Amstelrenners.

Wielrennen is vooral veel verliezen en een enkele keer winnen. Voor die enkele zege zorgde Tyler Eyk in Bergen op Zoom (cat V). Jeffrey Zwart werd daar 10e in cat VII.

In de Ronde van Uithoorn (helaas weer op het clubparcours) stond een gecombineerde Nwl/VII wedstrijd op het programma. Jelle Boonstra wist al snel te ontsnappen uit het veld en zijn aanval mooi af te ronden met een lange solo. Het feest werd compleet toen Mees van Duren naar plaats twee reed en Maarten Holsbrink iedereen verraste door 3e te worden. Jan Boukema werd 7e en Julian Vergouw 8e.

In Uithoorn was er een podiumplaats voor Wessel Mouris in de Amateurs/Junioren koers. Wessel zat mee met twee UWTC’ers die hem slim van de zege wisten te houden. Joppe van de Weerdt, Jip de Moor en Lorenzo van Velzen finishten in het peloton. In de Sportklasse wedstrijd werd Amstelfavoriet Marcel Witte uitgeschakeld door materiaal pech. De anderen wisten de vrijgevallen kopmanpositie niet te bemachtigen. Michael Breedt (klaar voor de cross?) werd 6e  , Edwin Commandeur 7e, Michiel Winthagen 16, Jan Buisman 17 en Wouter de Jonge 21e .

In het kader van kansen spreiden reden Auke Broex en Geeralt van de Ham in de hitte van de mooie vernieuwde Ronde van Oudorp. Auke eindigde in een groepje achter de kopgroep als 10e, Geeralt hield voornamelijk de staart van het peloton in de gaten, maar sloop in de laatste ronde toch naar een klein prijsje: 19e.
In Oudorp liet Koos Jeroen Kers ook weer zien onverslijtbaar te zijn: in de Elitekoers zat hij mee om 7e te worden. Victor Broex werd 22e.
Een ander criterium was er nog in Zuidland. In de Nieuwelingenkoers was Mees van Duren goed voor de 7e plaats, Jan Boukema werd 16e en Olav Wind 23e.

Internationaal waren de zusjes Markus actief in de Ronde van Noorwegen. Beiden in een vooral dienende rol: Femke bij Parkhotel voor Lorena Wiebes (winnares etappe 1) en Riejanne voor Marianne Vos (drie etappes en het eindklassement). Riejanne wist daarbij nog een keurige 9e plaats in het eindklassement te veroveren.

Komende week staat er weer veel op het programma: op de club het CK Dames (woensdag) en de dubbele rit in de NJC op donderdag; de Junioren trekken naar Zwitserland, er wordt gestreden in La Roche (in de Crique), en er staan de nodige criteriums op de agenda komende week. Grijp die kansen,  het is zo oktober….

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑