Dinsdagavondcompetitie: weergoden beslissen wedstrijd

Het was een ongelijke strijd afgelopen dinsdagavond. De 1-koppige jury dacht het te gaan winnen van de weergoden. Maar op het moment dat de spannende finale kon beginnen besloten de weergoden anders. De jury gaf toe en stopte de race. Maar eerst een opmerking vooraf, door de commissaris van dienst.

Het is minder eenvoudig dan het op papier lijkt: je bent goed en hebt zin, en toch mag je niet harder dan 40 tijdens het geneutraliseerde eerste deel van de wedstrijd. Je zou bijna je GPS gaan aanpassen.

Als de kop af en toe 42 rijdt betekent dat er achterin af en toe boven de 45 gereden moet worden om na een bocht het gat dicht te rijden. En dat is niet zoals de neutralisatie van de trimmerscompetitie bedoeld is. Het tweede gedeelte van de wedstrijd is lang genoeg om je helemaal uit te leven, dus dat eerste deel met de handrem erop moet ook kunnen en het gaat hard genoeg om toch het gevoel te hebben dat je wat doet. Corrigeer je mederenners wanneer het desondanks te hard gaat het eerste half uur.

De koers leek gewoon een mooie zomeravond te worden, maar langzaam werd het steeds donkerder en begon het ook te steeds vaker te rommelen. Nadat al was besloten om de race in te korten verslechterde het weer dermate snel dat het niet verantwoord was om door te fietsen en werd de race stilgelegd. Erg jammer, want Raul Woudstra en Bas Koster hadden een ruime voorsprong op het peloton genomen en leken op weg naar de overwinning. Morele winnaars dus. Maar veiligheid gaat toch voor.

Volgende week een herkansing.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑