CK Dames 2019: dames laten zich niet verslaan door het weer

Het CK Dames kon in juni door noodweer geen doorgang kunnen vinden maar deze woensdagavond gelukkig wel. Nieuwkomer Leonie Balter mag zich de nieuwe clubkampioene noemen.

Ook woensdagavond was het weer spannend – qua weer –  maar regen, wind en bliksem bleven gelukkig op afstand. Helemaal ongehinderd kon het peloton niet starten. Eerst moest de jury aan de slag om de bochten tak en blad vrij te maken. Het buitje van dinsdag was toch wel iets meer dan een buitje. Een enkele Dinsdagavondcompetitierijder had het over “apocalyptische toestanden”. De koers was in ieder geval toen niet voor niets gestaakt, want het weer had een flinke ravage achtergelaten. Toch jammer dat de mannen van de dinsdag dit niet even opgeruimd hadden 😉 …aldus de dames.  Hindernis twee was een scooterrijder die het nodig vond tegen de richting in het parkoers op te gaan en de dames tweemaal tegen te komen. Maar met de staart tussen de benen vertrok deze onverlaat ook en kon de strijd dan echt los.

De dames maakten er een mooie wedstrijd van. Halverwege de koers sprongen Leonie en Lieske uit het peloton weg. Het peloton zat een groot aantal ronden op slechts 7 seconden, maar het jagen van o.a. Lisanne, Francien en Astrid leverde geen aansluiting op. Daarna werd de voorsprong iedere ronde iets groter en bedroeg deze bij het luiden van de bel ruim 40 seconden. De jury was blij, twee man (v) sprinten voor de overwinning, dat wordt een makkie. Ze zullen er toch geen Vuelta-sprint zoals Jakobsen van maken?  Dus wel. Met een krappe voorsprong drukte Leonie haar wiel al eerste over de streep. Het peloton sprintte voor de laatste te vergeven podium plek en deze ging naar Lisanne Immerzeel. Leonie zit in haar eerste jaar als wielrenster….en dat gaat zichtbaar goed!

Uitslag:
1. Leonie Balter
2. Lieske Coumans
3. Lisanne Immerzeel
4. Hanne Mooij (eerste basislicentie)
5. Tessa Keur
6. Tamara Rumuller
7. Francien Looije
8. Astrid Schop
9. Marjolein Verhagen
10. Gerdien Meijer
11. Jacqueline Hogenhout
12. Judith Kroese
DNF Petra van Leeuwen

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑