NJC rit 2 en 3: Dubbel ritje, dubbel prijs

De ritten twee en drie in de NJC 2019 leverden twee verschillende winnaars op. Victor Broex was de snelste in rit 1 (20 ronden), en Friso van Diemen was als eerste terug na een pittige 30-ronden rit. Koos Jeroen Kers is met afstand de leider in het klassement.

Opnieuw een 25-tal renners aan de start op de mooie najaarsavond. Het parcours was inmiddels weer schoon en er werd dan ook meteen ingevlogen. Na de eerste beschietingen reden Victor en KJK enige tijd voorop, maar de weerstand was nog te groot in de groep. Wel werd het ritme even verstoord door twee valpartijtjes (Michiel Winthagen, Jip de Moor) zonder heel veel erg, en materiaalpech (Niek Voogt). Halverwege was er een bonisprint en in de laatste twee ronden leek Joppe van de Weerdt een serieuze gooi naar de zege te doen. Op 100 meter van de streep knalde het peloton met Victor als eerste toch over Joppe heen.

Daarna mocht er een rondje worden uitgereden waarna het rondebord op 30 ging. In ronde 1 demarreerden Friso en KJK al en zij waren na twee ronden volledig uit zicht. Toch sloeg het peloton de handen ineen en werd het tempo opgevoerd en de jacht geopend op een snelheid  waarop een aantal Nieuwelingen en cat VII renners zich toch prima wist te handhaven. Genoeg talent dus. Even na halfweg (na de puntensprint) waren Friso en Koos er toch aan voor de moeite en was het wachten op de finale. Friso ging nogmaals aan met Roel Mouris in het wiel. Roel kon dat wiel niet houden, maar Friso wist het aanstormende peloton nipt voor te blijven en deze rit te winnen.
Koos Jeroen staat nu op 1, maar heeft volgende week andere verplichtingen. Met de 10 km tijdrit op dinsdag en de finalerit op donderdag (met twee extra sprints) nog genoeg kansen voor allemaal.
Er zijn tien eindprijzen die na de Finale worden uitgereikt en ook de eerste drie Nieuwelingen/cat VII vallen in de prijzen.
De stand staat hier: 2019 NJC (1)

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑