De Amstel gaat samenwerken met Jumbo-Visma Academy

Hot news: wielerploeg Jumbo-Visma gaat samenwerken met WV de Amstel! 
De Jumbo-Visma Academy is een initiatief van de wielerploeg dat meer jeugd aan het wielrennen moet krijgen én dat erop gericht is talent te ontwikkelen tot succesvol profwielrenner. De Jumbo-Visma Academy omvat onder meer scholenprojecten, verenigingsondersteuning en een nieuwe opleidingsploeg voor wielertalent onder 23 jaar en veldrijders. De Amstel is er bij.

 
Meer jonge wielrenners en talent ontwikkeling
Jaap van Hulten van de Jumbo-Visma Academy: “Ons plan steunt op twee pijlers: opleiding en aanwas. Niet vissen uit dezelfde vijver, maar de vijver vergroten. Het moet een piramide worden. Van onder naar boven: scholen, daarboven de wielerclubs, de opleidingsploeg en voor een enkeling misschien onze World Tour-ploeg.”
 
Goede match tussen Jumbo-Visma en Wielervereniging de Amstel
De Amstel is een van de eerste wielerverenigingen die gaat samenwerken met de Jumbo-Visma Academy . Jaap van Hulten: “WV de Amstel is een ambitieuze club, met een levendige jeugdafdeling, die al heel wat talenten heeft voortgebracht. Onze eigen Dylan Groenewegen is er lid. Vanaf de eerste contacten zien we een gedeelde drive om meer jeugd aan het wielrennen te krijgen en jeugdrenners naar een nog hoger niveau te stuwen. Plezier en prestaties gaan hand in hand bij de Amstel”
Starten met schoolclinics en talentontwikkeling
De samenwerking start met het geven van clinics op middelbare scholen in Amstelveen in de maand oktober. Enthousiast geworden jongens en meiden kunnen vervolgens een introductieprogramma volgen bij De Amstel. Hier zullen ook de huidige renners bij betrokken worden. 
Clinic Jumbo-Visma bij Visser ’t Hooft: ’Wielrennen past bij deze tijd’
Beeld van een clinic van Jumbo Visma
 
Jumbo-Visma en De Amstel gaan ook samenwerken aan talentontwikkeling. Zo komen er trainingskampen, voedingsadviezen en mogelijke speciale programma’s voor de jonge talenten van De Amstel. Later dit jaar worden de plannen voor talentontwikkeling bekend gemaakt. 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑