De Amstel gaat voor podium op NCK

Zaterdag 28 september staan er weer heel veel wielrenners op het stadsplein van Dronten voor de laatste grote klus van het wegseizoen: het NCK 2019. De Amstel is er ook weer, en wel met vier tot de tanden bewapende ploegen. En er zijn ambities, dat mag gezegd worden.

Minstens een podiumplaats voor de teams en in het overall-klassement. Dat is niet eens zo ‘n gekke gedachte. Er is de afgelopen weken met regelmaat getraind in wisselende samenstellingen en dan moet het op de wedstrijddag er nog wel even uitkomen, en zo min mogelijk pech. Het rondje van Oukoop kent eigenlijk geen geheimen meer en alle KOM’s zijn scherper gesteld. Aan de voorbereiding ligt het dus niet.

De ploegen

Alle informatie met starttijden staat op de NCK site.

15. 16 uur: De Elite-ploeg (in 2014 21e,  in 2015 7e, in ’16 16e, in 2017 en ’18 29e) heeft deze keer een ploeg die er een aantal keren echt voor getraind heeft en ook de nodige ervaring wordt op de weg gebracht.  Teun Mouris zal weer aan de start staan met Joris van Nieuwkerk,  Koos Jeroen Kers, Friso van Diemen, Victor Broex en NCK-debtant  Guus Elstgeest. Ruben van der Pijl is de eerste reserve. Top- 20 is zeker wel mogelijk deze keer.

1334 uur: De Jeugdploeg – kampioen in ’14 en ’15, 6e in ’16, 15e in ’17, 4e in ’18 –  heeft dit jaar een bijzonder sterk ploegje. Viego Tijssen en Julian Vergouw zijn de ervaren mannen. Samen met Jesse de Vries en de youngster Michiel Mouris is een plek in de top-3 zeer wel weer mogelijk, maar de verschillen zijn vaak klein.

10.20 uur: De Juniorenploeg (10e in ’14, 19e in ’15, 9e in ’16 en 8e in ’17 en ’18) heeft ambitie, hoewel Enzo Leijnse ook nu weer gemist zal worden. Er is hard en vaak getraind en uiteindelijk zullen Wessel Mouris, Roy Duijvesteijn, Jim Kes en Owen Geleijn (reserve Sten Verzijl) de vier mannen zijn die de geoliede machine richting een plek op of dichtbij het podium moeten vormen.

11.11 uur: De Damesploeg was vorig jaar liefst 2e (na een 5e in ’17, 9e in ’16, 7e in ’15 en en 11e in ’14). Toen met Maud Rijnbeek ind e gelederen, en nu met Femke Markus. Met zus Riejanne als motor zullen de andere medaillewinnaressen van 2018, Lieske Coumans en Rosan Koper, opnieuw voor een plek richting podium gaan. Reserves zijn Anne Marie Schonk en Tessa Sandberg.

WV De Amstel eindigde met haar A-, B-, C- en D- ploeg vorig jaar als derde op het overall kampioenschap, achter winnaar WV Schijndel en De Jonge Renner. Dit klassement over de vier categorieën (op tijd) wordt alleen maar betwist onder de grote verenigingen en met een 2e, 4e en 2 x 3e plaats in de laatste drie jaar horen we daar zeker bij.

Vanaf ‘s ochtends vroeg worden de tenten opgebouwd en alle supporters zijn van harte welkom om te komen aanmoedigen.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑