Weekendschaapsels: de “op de valreep koersen”

Terwijl in Engeland de ene na de andere WK medaille naar binnen gehaald werd, gingen de Nederlandse koersen uiteraard ook gewoon door. Een (beperkte) weekend update van de bijna laatste koersen.
Voor de winst werd helemaal afgereisd naar Heerlen. Daar was het bekende Molenberg-criterium, al door verschillende Amstelcoureurs gewonnen. In cat V was Tyler Eyk de winnaar van dit jaar.

In Lisse wist Pierre Deen aan het eind van het lange seizoen een mooie podiumplaats te behalen. In de Masters-koers was Pierre al snel mee met twee sterke mannen. Uiteraard smeet Deen met zijn krachten en zorgde ervoor dat de drie voorop bleven. Naar verluidt ging dat helaas ten koste van Pierres toch al niet al te scherpe sprint. Maar het werk was niet voor niets want uit de achtergrond had zich nog een sterke groep losgemaakt die naderde met o.a. Coen Emmer. Pierre mocht dus als 3e het podium op en Coen werd sterk 7e. Serge van der Putten finishte in het peloton.

In het oosten van het land werd gestreden om de studententitels. Onder de bollebozen verschillende Amstel-leden. Zo dook bij de Elite plotseling weer Derk Abel Beckeringh op. Uiteraard deed Derk weer van voren mee: hij werd 8e. In de Amateurs/Junioren reden Joris van Nieuwkerk (in de kopgroep: 6e) en Jip de Moor (33e) mee. Bij de Dames-basisleden reed de sterke Anne-Marie Schonk (ex roeister) naar de tweede plaats. Anne Marie zou volgend jaar zo maar eens een aanwinst voor het Damespeloton kunnen zijn.

Dat damespeloton reed met een aantal toppers de zware Omloop van Ulestraten. Bij de Junior-Dames reed Rosan Koper naar de 6e plaats, terwijl Francien Looije zich handhaafde in het peloton na ruim 3 uur koers.

Tenslotte was er de laatste Juniorenklassieker. Ploegleider Joost Mouris had zes man naar Kaatsheuvel gestuurd. Alle zes stonden ze in de uitslag met de eerstejaars Lars Seldenthuis (6e, knap mee met de beslissende slag) en Wessel Mouris (25e) in de prijzen. Alle anderen (Tristan Geleijn, Alexander Kok, Niek Voogt en Joppe van de Weerdt) reden de koers allemaal uit.
Nu op naar het NCK weekend!

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑