A-ploeg rijdt zich naar optimaal resultaat

De mannen Elite-ploeg op het NCK reed zich naar een prima resultaat: 15e. Na de 29e plaatsen van de afgelopen jaren was dat zo’n beetje het doel. Een verslagje met beelden.

Begin augustus werden de eerste voorbereidingen richting NCK getroffen. De eerste renners werden benaderd en voor vooral Joris was het niet de vraag óf hij zou rijden, maar meer wie er met hem aan de start zou staan. Goed Joris zat er dus bij. Ook Friso was al snel een trouwe bezoeker van de trainingen en ook een stabiele factor. Koos Jeroen was met al zijn ervaring ook een man die er bij moest zitten en Victor kan je in een Ploegentijdrit ook altijd meenemen: hij was in de B-ploeg de afgelopen vier jaren altijd present. De vraagtekens lagen nog een beetje bij Teun. Teun was vorig jaar de motor van de ploeg, maar had de afgelopen tijd wat andere prioriteiten. Gelukkig trok hij toch weer een aantal keren op training en daar bleek hij nog altijd zijn beurten te kunnen doen. De selectie hing vervolgens op Ruben en Guus. Ruben heeft meer

Op de dijk terug wordt HRTC ingehaald

ervaring, maar Guus bleek net iets langere beurten te kunnen doen en met zijn postuur ook iets beter in de ploeg te kunnen zitten. Guus kreeg de snelle fiets van Pierre Deen te leen, en zo kwamen de mannen ruim op tijd naar Dronten om van start te gaan. Dat ruim op tijd is soms ook een dingetje…
Er werd ingereden – op de weg en Tacx – en de laatste instructies van ploegleider Roel werden gegeven; compleet met volgorde. En wat ook mooi was: ze waren met zijn allen op tijd bij de start.

Daarna gingen ze weg voor ruim 50 km door de polders. De wegen nat, de lucht even droog. Eerst wind mee, en daar ging het gas duidelijk nog niet helemaal open. De eerste tussentijd na 23.41 minuten was dan ook prima, maar daarna begon het pas. De wind kwam steeds meer van opzij en van voren en er moest een goeie (enkele) waaier worden opgezet. Joris en Guus lieten een enkel keer iemand tussen, terwijl Friso het leeuwendeel van het werk deed.
Na de dijk was er een lus in de polder waarin ook een stukje wind mee waarin eindelijk de snelheid weer richting 60 ging. Toen ging voor Guus het kaarsje uit. 35 km goed gewerkt. Hoorn werd ingehaald en toen waren er nog 10 km te gaan.
Joris was zichtbaar al de man die het “niet makkelijk” had. Aan zijn ontbijt kon het niet liggen, want dat bestond naast zes boterhammen ook uit broodjes knakworst en pannenkoeken. Maar toch zat hij zichtbaar niet helemaal comfortabel op zijn leenfiets en leek af en toe nee te schudden.
In het laatste stuk wind tegen bleef Friso de “baas”van de ploeg, terwijl Koos de koerskapitein was. Met nog twee kilometer te gaan deed Joris zijn finale beurt en de anderen maakten het toen af. In 1.04,50 passeerden ze de streep, op dat moment de tweede tijd. Zelfde tijd als vorig jaar, maar relatief veel sneller gelet op de omstandigheden. Uiteindelijk leidde dat tot een knappe 15e tijd. Als we volgend jaar nog een paar sterke mannen erbij hebben kan dat zeker richting top -10.  Klasse gereden. Een filmpje van het mooie samenspel van de ploeg, waarbij KJK als een soort balletdanser om ploeggenoot Guus heen manoeuvreert (va 0,35)

En nog een filmpje:

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑