Sluitingsdag 2019: Koud weer, warm gevoel

Zondagmiddag en avond is in een dampende Boerderij Polderzicht het (weg)seizoen 2019 afgesloten. Voor de eerste keer sinds heel lang weer met een Koppelrit, maar ook met heel veel huldigingen en mensen die nog eens in het zonnetje gezet mochten worden. En De Amstel heeft twee nieuwe Leden van Verdienste, en een Erelid erbij.

Koppelrit: voor de bikkels
De eerste zondag van oktober is het soms slecht weer, maar vaak ook redelijk weer. Deze keer was het slécht weer, erg slecht. Zelfs “de koudste 6 oktober ooit” . Maar toch stonden er 19 koppels aan de start in de gietende regen en dat bij minder dan 10 graden. Gelukkig was het maar een korte inspanning: een Rondje Hoep. En daarna kon er warm gedoucht worden bij Axel: helemaal fijn.
Laten we eerst even dikke pluimen geven aan de allerjongsten die de hele Ronde Hoep reden, ondanks de wind en regen, de kou en een harde natte oostenwind! Met deelnemers van 7 tot 74 jaar, een bont gezelschap. Daarbij waren er de bonificaties die aan de top van het klassement nog beslissend bleken te zijn.
Maar de allersnelsten van de dag waren Sander en Devi die het in 22.18 deden, maar ze werden op de hielen gezeten door Enzo en Viego die zo dicht zaten dat de beperkte boni voor Viego voldoende was om met de eer van de winst te strijken: mooi koppel. Het Masters koppel Auke en Jan werd derde, vlak voor het eerste mix koppel: Riejanne en René, voor Lieske en Frank. De winnaars werden verblijd met de mooie sokken met het nieuwe WV De Amstel logo; nu nog even een collectors item. Ook het koppel met de jongste en oudste deelnemer (resp. Dijstelbloem en Heidstra) werden met de mooie sokken verblijd.

Huldigingen en prijzen
Daarna werd eerst op formele wijze afscheid genomen van Wilfred Bos. Wilfred is 19 jaar Jeugdcoördinator geweest en heeft heel wat (top) rennertjes en renstertjes voorbij zien komen. Sommigen haalden de internationale top, en anderen deden een paar jaar mee en genoten van de sport, of haakten toch af. Ze waren hem allemaal even lief. Met een fraai aandenken en een bos bloemen voor vrouw Edith verliet Wilfred als Erelid het feest. Wilfred weet dat met zijn opvolger Sander Baars het vast goed zal gaan met de Jeugd van De Amstel.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensen, staande mensen
Enzo en Riejanne: Leden van Verdienste

Daarna werden onze kampioenen en toppers nog even in het zonnetje gezet. Ga maar na: Riejanne Markus als Wereldkampioene en Europees Kampioen Team Time Trial en o.a. 5e op het NK Tijdrijden en heel veel werk voor haar kopvrouwen op World Tour niveau. En dan Enzo Leijnse: met medailles op NK, EK en WK en heel veel ereplaatsen (en winst in twee klassiekers). Verder Michiel Mouris (NK veldrijden en winst in Denemarken), Tyler Eyk (voor de 5e keer Nederlands kampioen op de weg), Viego Tijssen (winnaar in Denemarken), de Dames NCK Ploeg: Nederlands kampioen met Rosan Koper, Lieske Coumans, Femke en Riejanne Markus; de Junioren NCK Ploeg (Owen Geleijn, Wessel Mouris, Roy Duijvesteijn en Jim Kes) en eigenlijk de hele NCK ploeg die met de Elite- en Jeugdploeg gewoon tweede van Nederland werd. En dan vergeten we nog heel veel ereplaatsen van veel renners, en hebben we het niet eens over weer een Tour etappezege van Dylan Groenewegen of prestaties op de wielerbanen.

Het is duidelijk dat het niveau aan de top heel hoog is en veel renners kunnen zich daar aan op trekken; maar uiteindelijk gaat het om de basis waarin heel veel mensen een plaatsje hebben en plezier hebben aan het wielrennen. Iedereen telt wat dat betreft mee. En dat kan binnen onze club alleen maar dankzij vrijwilligers die ervoor zorgen dat de club draait: wekelijks met de trainers en de clubritten, maar ook de wielerrondes die we organiseren. Deze vrijwilligers werden dan ook nog speciaal bedankt met een flesje.

Renner van het Jaar
Aan het einde werden dan nog drie renners in het zonnetje gezet. Jeugdrenner Tristan Stoelinga met de Jeugdstimuleringsprijs. Dit vanwege zijn grote inzet op trainingen en als aanmoediging bij zijn overstap naar de Nieuwelingen. Daarnaast de beste Jongere van het Jaar (Enzo Leijnse) en de Renner van het Jaar met de Prestatiebeker: Riejanne Markus.
Enzo en Riejanne werden daarbij vanwege hun uitzonderlijke prestaties net als een aantal toprenners uit het verleden nog speciaal benoemd tot Lid van Verdienste. Verdiend uiteraard.
Met een regenboogtrui aan de muur en vele rood wit blauwe truien aan de muur werd vervolgens aangevallen op de hamburgers en flink nagepraat over het mooie seizoen. Voor herhaling vatbaar.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 10 mensen, lachende mensen, staande mensen, zittende mensen en kind
Kampioenenbal

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑