Update weekend: de landelijke crossen (update de jonge ‘MM’)

De crossers van WV de Amstel waren afgelopen weekend niet alleen in de ACC rijkelijk vertegenwoordigd, ook in de landelijke KNWU-wedstrijden drukten zij nadrukkelijk de neus tegen het venster.

Hoogeveen

Het Hoge Noorden eerst. Michiel Mouris was zondag weer een klasse apart en won overtuigd in Categorie 6. De NK-trui bezorgt hem geen windeieren!

Zaltbommel

In 2021(!, ja wel) is de Uiterwaardencross van Zaltbommel het decor van de nationale kampioenschappen. Dus stonden zaterdagochtend alle landelijke Masters gereed op de kasseien van de Waalkade. De hevige regenbuien vlak voor de wedstrijd hadden het voorheen snelle parcours over de dijken en de graslanden doen veranderen in een zeer zware en trage moddercross. Met heel veel lopen, de dijken op (en soms ook af) én op de spekgladde schuine kanten. Schoenkeuze was dit keer belangrijker dan de bandenkeuze.

Michael Breedt vertrok van startrij 1, niet ver daarachter Marcel Witte. Sander Boerkamp was, adel verplicht na zijn ACC-resultaten van vorige jaar, ook van de partij, en hoe. Jan van Herwijnen sloot berustend de achterste gelederen van het startveld. Chaotische taferelen alom na de eerste duik richting zandstrook en de schuine kanten.

Foto Wielerpunt

M&M wisten zich heel goed voorin te handhaven, Sander was bezig met een sterke opmars, en liet zich niet afleiden door de bijna lege achterband (tubeless). “Alleen de finishstraat was wat onhandig.”

Het parcours was zonder meer NK-waardig, alleen maakte de zware modder en het vele lopen er wel een hele lange omloop van. Zo mocht Jan na drie(!) ronden al in de remmen knijpen van de jury. Het verdict na 4 ronden koers was dat Marcel diep in de top-10 was gereden, plek 7. Direct daarachter Sander, Michael op 11. Jan net buiten de top-30.

Foto Vic Geerlings

Bij de Nieuwelingen waren het Mees van Duren en Julian Vergouw die De Amstelkleuren hoog hielden. Op een vermoedelijk wat droger, maar vast niet minder zwaar, parcours reed Mees knap naar plek 25 en Julian plek 27

Veldhoven

Wie Veldhoven zegt denk direct aan het legendarische (veldloop) NK van een paar jaar terug. Niets was minder waar, zondag stond de oude bosronde weer op het programma.

Bij de Nieuwelingen stond Mees wéér aan het vertrek. En hoe, hij werd 18e.

Bij de (toch wel?) vermoeide Masters was de formule MSM eenmalig. Marcel ging voor plek 13 en daarachter Michael op 14. Logisch.

Komende weekend wintertijd: de officieuze start van het cross-seizoen.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑