Zaterdag Duurtrainingen op 2 november van start

Vanaf zaterdag 2 november wordt er (in principe) weer gestart met de “Zaterdag Duurtraining”. Voor de liefhebbers van fietsen op de weg, dé manier om te overwinteren. Een training die vorig duidelijk in een behoefte voorzag. De trainingen werden wekelijks goed bezocht. Voor ieders veiligheid en om het zo soepel mogelijk te laten verlopen wel een paar instructies.

Vertrek en route
Er wordt iedere zaterdag vertrokken bij De Haan in Ouderkerk om 11.00 uur. In principe wordt er een vaste ronde gereden van ca 85 km (met een paar afsnijmogelijkheden). Afhankelijk van weer/ consensus in de groep kan er afgeweken worden van de route. Ben je minder in vorm dan weet je ongeveer wel waar je kunt afslaan. Leden vanaf Nieuwelingen en ouder (m/v) kunnen aansluiten

Doorgaan?
Dit is géén centraal geleide training, zoals de trainingen in de rest van het jaar. Als er veel zijn, zijn er veel, is het slecht weer gaat het wellicht niet door of zijn er minder (kledingkeuze is altijd essentieel). Een eventuele afgelasting staat niet op deze site.

Richtlijnen: veiligheid en verantwoordelijkheid
Een paar richtlijnen waar iedereen zich wel aan moet houden:
– Duurtraining: kruissnelheid van 30 – 35 km per uur; geen bijzondere opdrachten, maar houd rekening met de wind en de grootte van de groep (harmonica – effect)
Gedisciplineerd rijden, twee aan twee: opletten bij afgeven van kop; de sterkeren houden rekening met de minderen
– Verkeersregels worden gerespecteerd: fietspaden en verkeerslichten volgen,
– Waarschuw elkaar: duidelijk route aangeven, en waarschuwen voor verkeer en obstakels
– bij grote groep worden de groepen bij vertrek gesplitst: maximale groepsgrootte omtrent de 12 (anders kom je ook nauwelijks op kop)
– Deelname is volledig op eigen risico

– Standaarduitrusting: clubkleding voor de herkenbaarheid; reservemateriaal (bandje, pompje), regenjack en wat te eten (!!); beter te veel mee aan kleding en eten dan koud en/of honger.
– Fiets is in goede staat; spatbordje is aangeraden

Hiermee kunnen we lekker bijkletsen, basis leggen en overwinteren om in januari de intensieve trainingen te kunnen gaan doen. Vanaf eerste zaterdag in januari wordt er weer gewerkt met opdrachten o.l.v. de trainers.

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑