Weekendbericht landelijke crossen en strandrace

Naast de cross in ‘t Twiske werd er landelijk ook nog stevig gecrosst. Den Haag, Heeswijk-Dinther en jeugd in Alphen. Maar eerst strandrace met Amstelsucces.

Het strandraceseizoen is weer losgebarsten. Zondag Hoek van Holland – Den Helder. Een monsterrace over 130 km. Riejanne Markus wist, na een spannende strijd, heel knap solo als eerste de finishlijn te halen!

Riejanne in actie. Foto Klaas Meeuwenoord

Alphen

Zaterdag stond een mooie jeugdveld Dwars door ‘t Zand in Alphen (Noord-Brabant) op het programma. Veel zand rondom een fraai meer. In Categorie 6 was het wederom Michiel Mouris die de zege pakte.

Michiel Mouris (midden ) door het zand. Foto Luc Wilms

Den Haag

Rondom de Uithof in Den Haag een aparte wedstrijd voor 40+ en 50+. Dit jaar zowaar redelijk droog, met slechts een enkele modderstrook. De crossers konden de grifo’s weer eens steken. Sander Boerkamp namens WV de Amstel bij de 40+. Hij miste enigszins zijn start, maar wist die achterstand ruimschoots goed te maken dankzij zijn vermogen. Een uitstekende 7e plek was zijn deel!

Sander op de schuine kant naar beneden. Foto Hans Steekers

Bij de 50+ stonden Marcel Witte en Jan van Herwijnen aan het vertrek. Marcel kende een goede start van rij 1, ook Jan wist goed positie te behouden in de startfase. Daarna werd het serieus koers. Marcel had zicht op het podium, maar in volle finale greep hij toch naar plek 4. Bij Jan leken de crossbenen weer langzaam te voorschijn te komen met een 18e plaats.

Heeswijk-Dinther

Een nieuwe cross in Brabant, komt niet zo vaak voor. Op een wisselend bos/grasparcours dat er droog bij lag was het Tristan Geleijn die net prijs reed bij de Junioren, plek 20. De familie Van Duren zat zondagmorgen weer in de auto naar het zuiden. Mees reed weer mooi in de puntjes, plek 28.

Michael goed uit de startblokken bij de 40+, met in de achtergrond de 50+ wachtend voor hun race.

Sander Boerkamp en Michael Breedt zaten alweer uitstekend bij de eerste 10: 6 en 8. Marcel Witte kon niet achterblijven, hij werd mooi 6e bij de 50+.

Komende zaterdag Regiokampioenschappen in Rhenen op het motocross-circuit van Kwintelooijen. Een parcours voor klimmers. We gaan het zien.

 

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑